Spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Geldrop

Zorgtoeslag aanvragen, een vraag stellen aan de gemeente of werk zoeken. Dat moet tegenwoordig allemaal digitaal. Maar veel mensen vinden dit nog lastig. Voor vragen of advies over de websites van de overheid of het Tijdelijk Noodfonds Energie kan iedereen terecht bij het IDO in de bibliotheek in Geldrop.

Wat is een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)?
Informatiepunten Digitale Overheid zijn er voor mensen die moeite hebben met de digitale dienstverlening en vragen hebben over het digitale contact met de overheid. De IDO’s zijn ondergebracht in de bibliotheken. Daarmee zijn ze laagdrempelig en kan iedereen er makkelijk binnen lopen.

Voor wie is het Informatiepunt bedoeld? 
In Nederland hebben ongeveer 4 miljoen mensen moeite om de digitale ontwikkelingen bij te benen. Deze groep mensen is heel divers. Het zijn ouderen, laaggeletterden, maar ook jongeren die voor het eerst te maken krijgen met de digitale diensten van de overheid, of mensen die zorg nodig hebben. Mensen met financiële of juridische vragen die niet weten waar ze terecht kunnen. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om het IDO te bezoeken.

Mogelijke vergoeding Tijdelijk Noodfonds Energie
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor het Tijdelijk Noodfonds Energie? Mensen met een hoge energierekening en een laag inkomen kunnen misschien een beroep doen op dit noodfonds, dat door de overheid wordt ondersteund. De aanvraag dient uiterlijk 30 april ingediend te worden. Bij het IDO krijgt u informatie en bekijkt de medewerker samen met u of u in aanmerking komt voor het Noodfonds.

IDO in Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop
Kom naar het IDO spreekuur in de bibliotheek, elke donderdag van 11.00 tot 14.00 uur.

De bibliotheek is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. U kunt uw vragen stellen aan onze medewerkers. Heeft u specifieke vragen kom dan direct naar het spreekuur.