Zonnepark De Coevering in bedrijf!

Nieuws van de gemeente

Samen groene stroom opwekken in de eigen regio! Sinds half februari is het collectieve zonnepark  op het dak van de Geldropse sporthal De Coevering  in bedrijf.  Energiecoöperatie ‘Morgen Groene Energie’ wist 37 bewoners van Geldrop en Mierlo enthousiast te krijgen om hierin te investeren.  Op 3 maart wordt het zonnepark feestelijk in gebruik genomen.

‘Morgen Groene Energie’ is eigenaar en beheerder van het zonnepark. De gemeente Geldrop-Mierlo heeft het dak ter beschikking gesteld voor dit collectieve zonnepark en het dak laten renoveren, zodat het sterk genoeg was om de constructie te dragen.

Deelnemers verwierven het gebruiksrecht van een of meerdere panelen tegen een eenmalige prijs van € 345 per paneel. Zij moeten daarvoor lid zijn van de coöperatie én wonen in de zogenaamde postcoderoos. Dit gebied omvat Mierlo en een deel van Geldrop dat grenst  aan het postcodegebied waarin het zonnepark ligt. Alle 396 panelen waren snel vergeven aan de 37 deelnemers.

Een paneel produceert gemiddeld  384 kWh stroom per jaar. Dit nieuwe zonnepark is dus goed voor ruim 152.000 kWh groene stroom per jaar. De stroom wordt verkocht aan energieleverancier Greenchoice. De opbrengst is voor de deelnemers na aftrek van de exploitatiekosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s