Planthulp gevraagd voor 1600 bomen en struiken

IVN-Geldrop vraagt vrijwilligers voor het planten van liefst 1600 jonge bomen en struiken in Geldrop. Het is een project vóór en door inwoners. Enthousiast samenwerken maakt Geldrop groener en gezonder en geeft de biodiversiteit een boost. Zaterdag 4 maart wordt de ‘grote vergroendag’. Wethouder Stravers plant om 10 uur de eerste boom aan het Queensvenpad (start fietspad aan de Goorstraat), in de omgeving van de Kleine Dommel.

Plan Boom

Natuurorganisaties willen in Nederland binnen vier jaar 10 miljoen extra bomen planten om ontbossing tegen te gaan. Onmisbaar bij Plan Boom is de inzet van vrijwilligersgroepen die de natuur een warm hart toedragen. Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant steunen de actie door gratis bomen en struiken ter beschikking te stellen. Het project Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Life Terra en met steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Vogelbosjes bij rolstoelpad en Nuenenseweg

IVN en gemeente Geldrop hebben in overleg twee geschikte locaties bepaald, om te beginnen het Queensvenpad bij de Kleine Dommel. Daar start de plantdag om 10 uur met een officieel tintje dankzij medewerking van wethouder Stravers. De tweede locatie is een perceel aan de Nuenenseweg, naast Kuhn.

Zin om te helpen? Plant mee en beleef de natuur!

Kom je helpen? Planten van de boompjes is geen zwaar werk. De grond is voorbereid en de boompjes zijn 60 tot 80 cm hoog. Neem dan zelf een spade mee. Er is wel wat gereedschap, maar niet genoeg voor zoveel helpende handen. We rekenen op veel animo voor deze gezellige klus met na afloop trots en veel voldoening. Wie zin heeft in een gezellige (halve) dag, kan zich opgeven door een mailtje naar publiek.ivngeldrop@gmail.com, met vermelding van ‘grote plantdag’. Alle nodige details worden dan tijdig toegestuurd. Ook op de website van IVN Geldrop staat uiterlijk een week tevoren alle noodzakelijke informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s