Belevingswandeling Nacht van de Nacht met IVN Geldrop

Een beleveniswandeling zonder kunstlicht: IVN Geldrop nodigt kinderen uit om hieraan deel te nemen op zaterdag 29 oktober. Groepjes starten tussen 19.00 en 19.30 uur vanaf manege Meulendijks, Strabrechtseheideweg 6 in Heeze. De tocht in het kader van de ‘Nacht van de nacht’ duurt ruim een uur, deelname is gratis.

Beleef de nacht: licht uit, sterren aan!
De avontuurlijke ‘nachtwandeling’ van IVN Geldrop is als gewoonlijk op de eerste plaats bedoeld voor kinderen. (Groot)ouders mogen als begeleider meekomen. Om de 5 tot 10 minuten start een groepje begeleid door een IVN-gids. De jongste kinderen vertrekken om 19 uur ter hoogte van Manege Meulendijks, Strabrechtseheideweg 6, Heeze. Wie niet met de fiets kan komen, mag de auto deze avond parkeren op de parkeerplaats van de manege.

Aanmelden
Inschrijven kan tot 25 oktober door een mailtje naar publiek.ivngeldrop@gmail.com, met opgave van het aantal kinderen en begeleiders, en de leeftijd van de kinderen. IVN laat weten hoe laat men mag starten. Het aantal deelnemers is beperkt. De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Waarom Nacht van de Nacht?
De Nacht van de Nacht is een landelijke actie van Natuur- en Milieufederaties, jaarlijks op de laatste zaterdag van oktober, voor het ingaan van de wintertijd. Behalve lucht-, water en bodemverontreiniging hebben we in Nederland ook te maken met ‘lichtverontreiniging’. Plaatsen waar je in een heldere nacht nog een mooie sterrenhemel kunt zien zijn schaars. Al dat licht is schadelijk voor dieren, planten en zelfs mensen. Tijdens de Nacht van de nacht wordt aan burgers en overheden gevraagd om wegverlichting, stadsverlichting en buitenlampen zoveel mogelijk uit te laten. Dit om één keertje per jaar te ervaren wat ‘donker’ betekent.