Nog nooit van bowls gehoord?

We kregen een persbericht over een vrij onbekende sport in Eindhoven met de vraag of het aub geplaatst mocht worden. Hierbij…

Bowls is in Nederland nog een vrij onbekende sport en wordt in naam vaak verward met bowling. Mede door live-verslagen van de BBC is bowls aan het eind van de jaren tachtig in Nederland meer bekend geworden en in die periode werden de eerste bowlsverenigingen opgericht.

De NIOBB  (Nederlandse Indoor en Outdoor Bowls Bond) werd opgericht op 11 februari 1992 als overkoepelend orgaan voor de bowlsspelers in Nederland. De NIOBB organiseert de Nederlandse Indoor- en Outdoor kampioenschappen in de diverse categorieën. De NIOBB is aangesloten bij de World Bowls Board (WBB), de European Bowls Board (EBB) en is door het NOC*NSF als sportbond erkend. Internationaal is Nederland vertegenwoordigd geweest bij de Outdoor Wereldkampioenschappen, de Atlantic Rim Games, de Europese kampioenschappen en de World Indoor Kampioenschappen Single en Mix Pairs. Elk jaar in januari zendt de BBC dit toernooi uit.

Ook in Eindhoven kunt  u nu kennismaken met deze fascinerende sport bij Bowls Club Eindhoven. In de regio zijn wij de enige vereniging waar u deze sport het hele jaar, zomer en winter, kunt beoefenen.

In sportaccommodatie “Aan De Meet “ Amazonenlaan 4 te Eindhoven bent u op dinsdag altijd welkom bij Bowls Club Eindhoven van 12:00 uur tot 16.00 uur om zelf te ontdekken wat deze sport met u doet, of kom gewoon gezellig een kop koffie drinken. Onze technische commissie zal u het spel uitleggen en vragen om het ook eens te proberen. We rollen hier elke dinsdagmiddag drie matten van 30 meter lang en vier meter breed uit zodat onze leden zowel recreatief bezig kunnen zijn als om te oefenen voor de clubcompetitie en voor nationale competitie. Diverse verenigingen in Nederland organiseren toernooien waarvoor uitnodigingen verstuurd worden en waar ook Bowls Club Eindhoven vaak aan deelneemt, en niet zonder succes. Het is twee leden van ons zelfs gelukt in 2018 Nederlands kampioen te worden bij de pairs.

Dus laat het niet alleen bij BBC kijken maar kom ervaren wat bowls met u doet, het is niet moeilijk te leren en iedereen, jong of oud en man of vrouw is bij ons welkom en beleeft een middag die om herhaling vraagt. Bowls hoeft u niet meteen te kopen, wij hebben ze in diverse maten en gewichten om u te laten proberen wat voor u het prettigste rolt. Het enige waar u zelf voor moet zorgen zijn gemakkelijke schoenen met een absoluut vlakke zool om onze matten te sparen.

Voor meer informatie vooraf kunt u bellen naar 06 46 79 99 27 of kijk op onze website  www.bowlsclubeindhoven.nl