Literair Café Dommeldal organiseert Schrijversbezoek:Jeroen Olyslaegers

Binnenkort vindt er weer een Schrijversbezoek plaats in de Weeffabriek (voorheen Centrum Hofdael), georganiseerd door Literair Café Dommeldal: op zondag 3 juli, aanvang 14.00 uur, met Jeroen Olyslaegers.

Aanmelden
Via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten kun je je aanmelden. Dit schrijversbezoek is gratis voor jaarkaarthouders van Literair Café Dommeldal, losse toegangskaarten voor deze middag zijn verkrijgbaar à € 12,50 (tot 18 jaar: € 2,50) – inclusief koffie/thee.
Datum en tijd: zondag 3 juli, 14.00 – 16.00 uur.
Locatie: de Weeffabriek in Geldrop.

Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Zijn romans WIJ (2009), WINST (2012) en WIL (2016) vormen een drieluik over de woelige geschiedenis van de afgelopen eeuw waarin het individu zijn houding tegenover de gemeenschap moet bepalen.

In WIJ vertelt hij hoe een groep vrienden in 1976 feestend vakantie viert in Spanje dat zich net van het juk van Franco heeft bevrijd. In WINST ziet een kunsthandelaar die een expositie organiseert in Berlijn hoe de stad is veranderd sinds 1989. WIL is een roman over de Tweede Wereldoorlog, waarin de hoofdpersoon ziet hoe de een joden probeert te redden terwijl de ander hen juist de dood in wil jagen. Voor deze roman ontving Olyslaegers de F. Bordewijk-prijs. “Met imposante zinnen en in een vernuftige compositie maakt hij de onoverzichtelijkheid van de oorlogsjaren in de volle breedte voelbaar“, zo oordeelde de jury.

Olyslaegers won met zijn toneelstukken ook diverse theaterprijzen, onder andere vanwege zijn maatschappelijk engagement.