Landschapswandeling Lange Bleek

Wandelliefhebbers kunnen met natuurgidsen van IVN Geldrop over de Lange Bleek wandelen op dinsdag 28 juli. De start is om 13.30 uur, hoek Vlaamseweg / Lange Bleek, Sterksel. Iedereen is welkom (zonder honden). Deelname is gratis.

De maandelijkse landschapswandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand voert door de Lange Bleek, nabij Sterksel. Dit door dennenbos gedomineerd natuurgebied van Brabants Landschap sluit aan bij de Herbertusbossen en de Somerense Heide. Van de verschillende vennen die er vroeger lagen is alleen het Bultven overgebleven.

De wandeling van 8 km duurt drie uur, inclusief een pauze in de natuur halverwege. Advies is tevoren op de website www.ivn.nl/geldrop te kijken of de wandeling (zonder speciale maatregelen) doorgaat, bijvoorbeeld vanwege erg slecht weer.

Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040 2856622, en Tinus de Gouw, 06 12141901. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com.