PvdA Geldrop-Mierlo roept leden bijeen over akkoord

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart is er onlangs door DGG, CDA en DPM een coalitie gevormd in Geldrop-Mierlo. Deze coalitie heeft nu een “doelstellingenakkoord” opgesteld en vraagt daarvoor steun bij de verschillende oppositiepartijen. De lokale PvdA Geldrop-Mierlo heeft haar leden bij elkaar geroepen om het akkoord onderling door te spreken, voordat het in de gemeenteraad behandeld wordt.

Partijvoorzitter Jaap Hofstede: “De leden hebben binnen de PvdA de belangrijkste stem. We zijn een democratische club. Dus het is logisch dat we onze leden deze week in spoedoverleg bij elkaar roepen om het doelstellingenakkoord te bespreken.” Hij voegt daaraan toe: “Voor onze fractie in de gemeenteraad is het belangrijk om de boodschap van de achterban goed over te kunnen brengen in de politieke arena van onze gemeente.”

De leden van de partij gaan het akkoord toetsen op de belangrijkste thema’s van de partij. De voorzitter voorspelt dat er uitgebreid gekeken gaat worden naar onderwerpen als betaalbare woningen, energiearmoede en duurzaamheid. Maar ook op leefbaarheid; wat gaat de coalitie doen om de bouw van distributiecentra in Eeneind-West te voorkomen? En hoe willen zij de geuroverlast door Pali en geluidsoverlast door de uitbreiding van de A67 beperken?

De PvdA Geldrop-Mierlo heeft dankzij een laagdrempelige, praktische en open politiek de afgelopen jaren flink wat extra leden erbij gekregen. Daarnaast was de partij de duidelijke winnaar van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Ondanks dat resultaat is de partij niet uitgenodigd om deel te nemen in de coalitie. De PvdA is nu de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad, dus de stem van de leden kan daar stevig doorklinken.