Meet gratis je bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben.

Daarom roept de Hartstichting iedereen boven de 40 jaar op om elk jaar de bloeddruk te meten. Ook als die altijd goed is geweest. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

Bibliotheek Dommeldal ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kun je op onderstaande data onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting je bloeddruk komen meten bij Bibliotheek Dommeldal in Geldrop, tussen 11.00 en 17.00 uur in de bieb.

Je hoeft je niet aan te melden, je kunt gewoon binnen komen lopen. Het meten is gratis en er staat een kopje koffie of thee voor je klaar.

Data Mei Meet Maand (steeds van 11.00 – 17.00 uur):
Vrijdag 6 mei, zaterdag 7 mei, donderdag 12 mei, vrijdag 13 mei, zaterdag 14 mei, donderdag 19 mei, vrijdag 20 mei, zaterdag 21 mei, vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei.

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kan doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders.

Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop is één van de locaties.