E-waste Race: laat uw elektronisch afval gratis ophalen

Nog tot en met 14 april kunt u gratis uw elektronisch afval (e-waste) thuis laten ophalen door basisschoolleerlingen. Drie basisscholen uit Geldrop-Mierlo doen namelijk mee met de E-waste Race. Samen met 13 andere basisscholen uit Eindhoven en Valkenswaard zijn zij de strijd aangegaan met e-waste. De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Hoe werkt het?
Tot en met 14 april kunt u gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen door de leerlingen. Dit doet u door het afval online aan te bieden op de website www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

U kunt helpen!
Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).