Vrijwilligers gezocht voor voedselbos kasteelpark Geldrop

Voor een ochtend lekker werken in het prille voedselbos zoekt Kasteel Geldrop extra handen. Op 12 maart gaan vrijwilligers van 9.00 tot 12.00 uur aan de slag in het kader van de landelijke actie NL Doet. Na afloop is er als dank een lunch.

De foto is gemaakt door Liesbeth Dirkse

Voedselbos in aanleg
Vorig jaar is er een begin gemaakt met de aanleg van een voedselbos in het kasteelpark, een project van Landgoed Kasteel Geldrop samen met IVN Geldrop. Een groepje vrijwilligers spant zich hiervoor in en is nu op zoek naar versterking. Om de werkzaamheden een boost te geven en een extra gezellige ochtend te beleven, wensen kasteel en IVN samen tien extra vrijwilligers voor zaterdag 12 mei. Met deze inspanning wil men de biodiversiteit vergroten en vrijwilligers kennis laten maken met het verschijnsel voedselbos.

Lunch en inspiratiesessie voor deelnemers
Voor koffie, thee en tuingereedschap wordt gezorgd maar het is fijn als deelnemers zelf voor werkhandschoenen zorgen. Na afloop van de werkochtend staat een lekkere lunch klaar met ingrediënten uit de natuur. Daarnaast zal er een korte inspiratiesessie/workshop zijn over het zelf maken van veenvrije potgrond en kunnen deelnemers hun eigen daslook planten. Wie na die ene fijne ochtend graag voor langere tijd aansluit, is uiteraard van harte welkom.

NLdoet en meer informatie
Vrijwilligers kunnen zich zaterdag melden bij de ingang van het kasteel, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop. Ook aan de Helze heeft het kasteelpark een ingang. Mocht u dit op tijd lezen: aanmelden via de site www.nldoet.nl/zoeken verdient de voorkeur. (Vul Geldrop-Mierlo in en klik daarna op het voedselbos). Wie nog vragen heeft kan contact opnemen met 040 2801230 of info@kasteelgeldrop.nl. Voor meer informatie over de organisaties zie www.kasteelgeldrop.nl en www.ivn.nl/geldrop.

NLdoet is een campagne van het Oranje Fonds, dat organisaties steunt die een betrokken samenleving bevorderen en afhankelijk zijn van vrijwilligers.