Het Ouder-Café organiseert gratis online lezing van Aletta Smits over ‘Pubers achter hun schermen’

Waarom is het voor pubers zo moeilijk om een game weg te leggen? Waarom scrollen ze altijd nog door naar een volgend filmpje op TikTok? Waarom heb je altijd het gesprek over “leg nu – nee nu! – je controller neer”.

Aanmelden

Schrijf je via http://www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten in voor de gratis lezing op woensdagavond 2 februari 2022, van 19.45 – 21.30 uur. Na aanmelding ontvang je per e-mail de link om de lezing online bij te wonen.

Aletta Smits geeft op een boeiende manier een kijkje in het brein van een puber. Een brein dat voor veel volwassenen onbegrijpelijk is. Op een cabaret-achtige manier neemt zij haar publiek mee in de belevingswereld van een puber en de omgeving van de puber. Ze legt de ins en outs van gamende pubers uit aan ouders die zich terecht én onterecht zorgen maken.

Tijdens de lezing komen onder andere de volgende vragen aan de orde:
– Wat gebeurt er met een puber als hij of zij gamet?
– Waarom is gamen voor elke puber anders? En raakt de ene puber dan eerder verslaafd dan de andere?
– Wat is er eng aan gamen?
– Wat is er zo ontzettend leuk aan gamen?
– Welke vaardigheden leert een kind tijdens het gamen? Zijn dat ook vaardigheden die je in het gewone leven goed kunt gebruiken?
– Wat wil je liever niet dat je kind leert?
– Wanneer moet je je zorgen maken?
– Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind niet teveel gamet?

Deze online lezing wordt georganiseerd door het Ouder-Café. Het Ouder-Café bestaat uit de volgende samenwerkingspartners: Korein, GGD Zuid-Oost Brabant, LEV groep, Gemeente Son en Breugel en Bibliotheek Dommeldal.

Voor wie
Ouders, grootouders, pedagogisch medewerkers, professionals in het onderwijs en de (gezondheids)zorg, leerkrachten, docenten en andere jeugdprofessionals.