Gedichtenwedstrijd bij het thema ‘Eerste Liefde’ van de Boekenweek 2022.

Iedereen heeft vast wel herinneringen aan een eerste liefde, of droomt ervan. Laat ze je inspireren om er een mooi gedicht over te schrijven. Geef je over aan je pen of toetsenbord en creëer met woorden een tekst om verliefd op te worden. Een deskundige jury beoordeelt de gedichten. Per leeftijdscategorie (12 tot 18 jaar; ouder dan 18 jaar) zoekt ze de vijf beste gedichten uit.

Zin gekregen om mee te doen?
Kijk dan snel op www.cultuuroverdag.nl/boekenweek22 waar alle spelregels bij de wedstrijd te vinden zijn. Bij inzending ga je akkoord met alle spelregels. Per deelnemer is slechts één inzending mogelijk.

Op zondagmiddag 13 maart 2022, de laatste dag van de Boekenweek, wordt een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in het Van Goghkerkje in Nuenen. Dan wordt aan alle genomineerden gevraagd hun gedicht voor te dragen, waarna de jury de winnaar bekend maakt. De winnaar ontvangt een mooie prijs, eeuwige roem en publicatie in diverse media.

Inzenden
Zend je gedicht per email naar gedichtenwedstrijd@cultuuroverdag.nl of naar Gedichtenwedstrijd Eerste Liefde p/a Bibliotheek Dommeldal, Jonkheer Hugo van Berckellaan 18, 5671 CH Nuenen. Vergeet niet je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer te vermelden.

Inzenden van een gedicht kan tot 1 februari 2022.