PvdA Geldrop-Mierlo presenteert sterke lijst

Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezing 2022

De leden van de lokale PvdA Geldrop-Mierlo hebben deze week unaniem de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 vastgesteld. De lijst is verfrissend en sterk. Voorzitter Jaap Hofstede zegt daarover: “We hebben een gebalanceerde lijst opgesteld van mensen met ervaring en nieuwelingen, een mooie mix van jong en oud, uit Geldrop en Mierlo. Deze krachtige lijst konden we opstellen, omdat onze club de afgelopen periode flink is versterkt met nieuwe leden, die actief meedoen met Team Durven en Doen.”               

De lijst met 28 namen is een forse uitbreiding in vergelijking tot eerdere verkiezingen. Er staan opvallende namen tussen. Bijvoorbeeld Gerloes van Nunen, die acht jaar geleden fractievoorzitter was van de partij en nu op plek twee van de lijst staat. Nieuwkomer Marie Heleen van de Ven, die nu enige tijd als burgercommissielid meedraait, staat op plaats vier. Maar er staan ook sterke lijstduwers op, zoals Susan van Schijndel. Zij werkte recent in het sociaal domein bij de LEV-groep en versterkt de fractie PvdA Geldrop-Mierlo met haar kennis en kunde. Haar huidige ambitie is op dit moment niet om in de raad te gaan, daarom is zij lijstduwer.

De leden kozen Richard van de Burgt tot lijsttrekker en wethouderskandidaat. Hij verwoordt de ambitie als volgt: “De afgelopen acht jaar heeft de PvdA Geldrop-Mierlo als kleine oppositiepartij aardig mooie dingen bereikt voor de inwoners. Mensen zien dat en willen ons steunen. We krijgen veel positieve reacties op straat en in de mail. Ik ga voor een verkiezingsoverwinning die ervoor zorgt dat we het bestuur van onze gemeente opschudden. Met mij als wethouder komt er een frisse wind in het gemeentehuis; Geldrop-Mierlo wordt veel meer een gemeente die meedenkt met de inwoners en andersom.”

Richard van de Burgt doet dus een gooi naar het wethouderschap. Voorzitter Jaap Hofstede geeft aan: “Met zijn ervaring in de lokale politiek kan Richard als wethouder echt het verschil maken. Dit betekent wel dat hij later in 2022 een stapje opzij zet. In de gemeenteraad maakt hij dan plaats voor andere actieve mensen van de partij, die ons rode en sociale geluid gaan laten horen. Richard vindt het niet gezond en ook niet goed voor de politiek als mensen te lang op het pluche van de Raad blijven plakken. Vernieuwing in de politiek is heel belangrijk, ook de samenleving is tenslotte constant in beweging.”

De complete lijst is gepubliceerd op de website van PvdA Geldrop-Mierlo. De kieslijstcommissie van de PvdA Geldrop-Mierlo heeft met de leden afgesproken dat er nog ruimte blijft voor enkele verschuivingen of aanvullingen in de onderste 20 plekken.