‘MijnHuisPast’ helpt senioren In de wijk Coevering bij comfortabel en veilig wonen

Het langer comfortabel en veilig thuis blijven wonen gaat niet vanzelf.

Het huis waarin senioren wonen was lange tijd prima geschikt maar met het stijgen van de leeftijd komen er ook wat ongemakken aan het licht. Het traplopen bijvoorbeeld wordt moeilijker en allerlei kleine apparaten zijn moeilijker te bedienen. Het programma ‘MijnHuisPast’ is erop gericht om senioren er op te wijzen dat comfortabel en veilig wonen, met eenvoudige oplossingen, te realiseren is.

In mei 2021 zijn door wethouder Peter Looijmans voor de wijk Akert, de eerste aanvragen voor een wooncheck aan huis aan de woonadviseurs uitgereikt. Deze en de later ontvangen wooncheckaanvragen zijn allemaal in behandeling genomen en zijn de persoonlijke adviezen in een professioneel rapport verwerkt en uitgereikt. De rondgang met de bewoner en de woonadviseur door het huis werden goed ontvangen. Bewoners waren dikwijls aangenaam verrast, wat er met kleine aanpassingen mogelijk is om in de eigen woning comfortabel en veilig te kunnen blijven wonen.

Mijn Huis Past’ Is nu ook gestart in de wijk Coevering!
Ook hier worden alle senioren via een brief van de gemeente uitgenodigd om naar onze website www.mijnhuispast.nl/geldrop-mierlo te gaan. Hier vinden zij informatie  hoe men met eenvoudige middelen veilig en comfortabel thuis kan blijven wonen. Via de website of met bijgevoegde  antwoordkaart, wordt ook een mogelijkheid geboden om een gratis wooncheck aan te vragen.

Een woonadviseur maakt vervolgens een afspraak voor een bezoek. Deze deskundige vrijwilliger loopt samen met de bewoner door het huis. Er wordt o..a.gekeken naar de volgende onderdelen:

  • de toegang tot het huis, bv. drempels en verlichting;
  • het comfort in de woonkamer en de veiligheid in de keuken;
  • het comfort en de veiligheid van de trappen in huis,
  • het comfort en veiligheid van de slaapkamer en de badkamer.

Na het huisbezoek worden de bevindingen van deze wooncheck verder uitgewerkt tot een gratis professioneel rapport, dat na enkele weken door de woonadviseur wordt overhandigd. Naast dit Woonadvies ontvangt de bewoner ook een bijlage met tips en afbeeldingen om de woning comfortabeler en veiliger te maken.

Het programma ‘MijnHuisPast’ wordt ondersteunt door de Gemeente Geldrop-Mierlo, de Rabobank en de LEVgroep.

De uitvoering van het programma geschiedt door Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo.