Spannende nachtavonturen beleven met IVN Geldrop

Het donker beleven op de heide tijdens de ‘Nacht van de Nacht’: IVN Geldrop nodigt kinderen uit voor een wandeling zonder kunstlicht langs posten met activiteiten. Zaterdag 30 oktober om 19.00 uur start het jongste groepje vanaf manege Meulendijks, Strabrechtseheideweg 6 in Heeze. De tocht duurt ruim een uur, deelname is gratis. Aanmelden is nodig.

Rattenvanger met rammelende maag
Waarom wil IVN groepjes kinderen de nacht laten ervaren? Omdat we erg veel verlichting hebben in ons land. Al dat licht kost energie en het nachtelijk duister is belangrijk voor dieren (en zelfs voor planten). De meeste diersoorten in Nederland zijn ‘s nachts actief. Stel je voor: je bent een bunzing en rammelt van de honger. Jouw nachtelijke jachtterrein wordt verlicht door lantaarnpalen. Jij kunt dan wel heel zacht sluipen, maar die rat op jouw menukaart heeft je al ontdekt. Ga je die ratrace winnen?

Durfals in het donker
Wordt het interessant? Reken maar! Bij helder weer zie je sterren beter op een donkere plek. Misschien hoor je wel een uil of zie je een vleermuis onderweg. En wie weet wat voor verrassingen je tegenkomt op de posten… Moet je stevige schoenen aan? Goed idee. En een zaklamp of telefoon mee? Zeker niet, dan is er niks meer aan! Mag pappa of mamma mee? Als je denkt dat die durft, oké.

Aanmelden en startgroepen
Lijkt het je wat? Aarzel niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt. Je kunt je tot 25 oktober inschrijven via publiek.ivngeldrop@gmail.com. (Kort voor 30 oktober krijg je bericht of je mee kunt). Vermeld ‘Nacht voor de nacht’ en ook je leeftijd erbij want IVN wil om 19 uur starten met de jongste kinderen. Tot half acht gaan er groepjes op pad. De laatste deelnemers komen dan rond 21 uur terug bij de parkeerplaats van Manege Meulendijks aan de Strabrechtseheideweg. Je mag daar de auto parkeren maar natuurlijk kun je beter met de fiets komen. Dan verlicht je de weg minder en… het is ook beter voor het milieu. IVN Geldrop kijkt naar je uit en vergeet niet: beleef de natuur!