Kinderboekenweek 2021: WORDEN WAT JE WIL

Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil. Het is zo’n vraag die je als kind vaak krijgt: weet je al wat je later wilt worden? Gelukkig hoef je pas aan het eind van de middelbare school een studie of beroep te kiezen. En tot die tijd kun je over heel veel verschillende beroepen leuke boeken lezen… én tijdens deze Kinderboekenweek supercoole workshops volgen natuurlijk en meedoen aan allerlei activiteiten! In dit nieuwsbericht lees je wat er in de bibliotheek in Geldrop te doen is tijdens deze week.

Mad Science workshop: Wetenschapper/Laborant (8, 9, 10 en 11 jaar)
woensdag 13 oktober 2021, 15.30 – 16.30 uur
De professoren van Mad Science werken in een laboratorium waar ze allerlei chemische proefjes ontwikkelen die in de klas uitgevoerd worden. Tijdens deze les krijgen alle leerlingen een set lab instrumenten en worden ze wetenschappers-in-wording. Ze leren vloeistoffen verplaatsen met een speciale schenktechniek evenals met een pipet en ervaren waarom draaikolken van pas kunnen komen in het lab. Maar de belangrijkste techniek is misschien wel veilig en nauwkeurig werken!

Locatie: Bibliotheek Geldrop
Tijd: 15.30 – 16.30 uur
Kosten 5 euro voor niet-leden; 3 euro voor Bibliotheekleden
Leeftijd: 8-11 jaar
Reserveren via: http://www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten

Mysterie-game
6 t/m 17 oktober, tijdens openingstijden van de bieb
Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Kom dan met een smartphone naar Bibliotheek Dommeldal tijdens de Kinderboekenweek en speel een wel heel bijzondere game!

Tijdens de Mysterie-game zijn er 5 mysteries om achter elkaar op te lossen en volgt er, voor wie dit wil, nog een afsluitend 6e mysterie waarvoor nóg meer denkwerk nodig is… Los jij alle mysteries op?

Locatie: Bibliotheek Geldrop. Deelname aan de game is gratis, je hoeft je hiervoor niet vooraf aan te melden, dus kom gezellig meespeuren naar de juiste oplossingen!