Wereld Alzheimerdag in Geldrop-Mierlo

Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Vanuit dementievriendelijk Geldrop-Mierlo organiseren de Geheugenbibliotheek Geldrop-Mierlo, Filmhuis Hofdael en GGD Brabant-Zuidoost twee leuke activiteiten.

Lezing Francien van de Ven

Francien van de Ven, schrijfster van 2 boeken en manager op Ouderenlandgoed Grootenhout, komt op dinsdag 21 september iets vertellen over haar ervaringen in de omgang met mensen met dementie. Zij is groot voorstander van een open deuren beleid en wordt gezien als een grote zorgvernieuwer. In deze presentatie gaat ze ons meenemen in haar ervaringen en ons tips geven over de omgang met mensen met dementie. Ook is er voldoende tijd om vragen van jullie kant te beantwoorden.

De lezing start om 20.00 uur in Centrum Hofdael (inloop vanaf 19.30 uur). De entree is 4 euro inclusief een kopje koffie/thee. De kaartjes kun je kopen bij Hofdael: www.hofdael.nl

Film De Liefhebbers

Op vrijdag 24 september om 20.30 uur wordt er in samenwerking met Filmhuis Hofdael een film gedraaid waarin dementie een rol speelt. Dit jaar wordt de film “De Liefhebbers” vertoond. Deze Nederlandse film gaat over het verstoorde gezinsleven nadat vader Jan ontdekt heeft dat hij de ziekte van Alzheimer heeft. Hij verzwijgt dit voor zijn gezin.

De film wordt ingeleid door de Geheugenbibliotheek Geldrop-Mierlo. Ook zijn wij aanwezig met een tafel vol informatie/advies. Je kunt een kaartje (6,50 euro) bestellen voor deze film via de website van het Filmhuis Hofdael https://www.filmhuishofdael.nl/films/. Let op: de avond zelf worden er geen kaartjes verkocht!

Voor informatie en/of vragen kun je contact opnemen met de Geheugenbibliotheek op: geheugenbibliotheek@bibliotheekdommeldal.nl