Landschapswandeling over bloeiende Molenheide met IVN Geldrop

Wandelliefhebbers kunnen op 31 augustus op pad met IVN Geldrop. De route over de bloeiende heide en door het bos tussen Geldrop en Mierlo start is om 13.30 uur bij de flat aan de Livingstonestraat in Geldrop. Terugkeer om 16.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden vóór 29 augustus noodzakelijk.

De foto is gemaakt door Liesbeth Dirkse

Na een geslaagde hervatting in juli wil IVN Geldrop traditiegetrouw iedere laatste dinsdag van de maand natuurliefhebbers meenemen op een landschapswandeling in de regio. In een ontspannen sfeer beleef je drie uur lang samen de natuur en pik je onderweg wat interessante wetenswaardigheden op. Halverwege is er een pauze. Vanwege corona nemen de IVN-gidsen nu minder mensen mee. Inschrijven is daarom nodig.

Molenheide
Op dinsdag 31 augustus wandelt IVN Geldrop in de eigen gemeente over de Molenheide. Dit geaccidenteerd terrein met naald- en gemengd bos, heidepercelen en (deels drooggevallen) vennetjes grenst aan de wijk Coevering. De start is dan ook op de grens van bebouwing en bos, bij de flat aan de Livingstonestraat.

Inlichtingen en aanmelden
Inschrijven kan tot 29 augustus via publiek.ivngeldrop@gmail.com. In de week vóór de wandeling krijgen aanmelders bericht over deelname. Bij overschrijving kunnen de latere aanmelders bovenaan de lijst komen voor de volgende maand.

Alleen bij overmatige hitte of erg slecht weer gaat de wandeling (zonder honden) niet door. Raadpleeg desgewenst de website http://www.ivn.nl/Geldrop of facebook, of bel desnoods Tinus de Gouw, 06-12141901 of Mariet Vissers, 040 285 6622.

IVN Nederland is winnaar Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com. Met het welkomstgeschenk en ledenblad beleef je nog meer natuur!