Bomenexcursie in wijk Skandia/Hulst met jubilerend IVN Geldrop

Een bomenexcursie van IVN Geldrop door de groene wijk Skandia/Hulst start zondag 29 augustus om 14 uur bij basisschool Beneden Beekloop, hoek Nieuw Erfseweg/ Griendstraat. De wandeling zonder honden duurt circa anderhalf uur. Deelname is gratis, aanmelden vóór 26 augustus noodzakelijk vanwege het maximum van twintig deelnemers.

De foto is gemaakt door Tom Koenen

Bomen zijn van levensbelang, in de hele kringloop en (dus) ook voor ons. Ze zuiveren de lucht en bieden verkoeling op warme dagen. Bebouwde omgeving met veel bomen en beplante tuinen is beter bestand tegen zowel hitte, droogte als stortregens. Dat is belangrijk in deze tijd van klimaatverandering. Levend groen is bovendien mooi, maakt gelukkiger en dat bevordert de gezondheid. Woningen in groene buurten zijn daarom gewild. Skandia/Hulst in Geldrop is zo’n wijk. Dankzij de kenmerkende open voortuinen met veel beplanting heeft Skandia/Hulst een aangenaam, ruimtelijk karakter.

Bomen en vogels
Tijdens de wandeling door deze boomrijke omgeving vertellen IVN-gidsen over de bijzondere en waardevolle bomen onderweg. Deelnemers leren bomen herkennen en speuren mee naar vogels in die bomen. Vogels trekken steeds meer vanuit de natuur naar bewoonde streken, omdat tegenwoordig vooral daar voedsel voorhanden is. Al met al is er genoeg natuur te beleven voor een interessante excursie.

Bij de afsluiting is er een klein presentje voor de deelnemers. Het 50-jarig bestaan van IVN Geldrop, en landelijk de toekenning van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021, zijn immers het vieren waard!

Aanmelden en meer informatie
Vanwege coronabeperkingen nemen de twee natuurgidsen ieder slechts tien mensen mee. Inschrijven kan tot 26 augustus via publiek.ivngeldrop@gmail.com. Alleen bij extreme weersomstandigheden gaan IVN-activiteiten niet door. Raadpleeg desgewenst de website http://www.ivn.nl/Geldrop of facebook, of bel Tinus de Gouw, 06-12141901. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com. Met het welkomstgeschenk en ledenblad beleef je nog meer natuur!