Natuurexcursie over Coeveringse Heide met jubilerend IVN Geldrop

De natuur beleven tijdens een smaakvolle wandeling met IVN-gidsen over Coeveringse Heide kan op zondag 15 augustus. Het vertrek is om 14 uur vanaf het wijkgebouw Oranjeveld, Jan van Amstelstraat 1. Honden zijn niet welkom, mensen van binnen en buiten Geldrop wel. Deelname is gratis, aanmelden vóór 14 augustus noodzakelijk.

De foto is gemaakt door Liesbeth Dirkse.

Beleef de heide in Geldrop
Een ommetje op eigen terrein, achter de wijk Coevering, hoort bij de jubileumactiviteiten van IVN Geldrop. Ook al woon je op loopafstand van de heide, dat wil nog niet zeggen dat je alles al weet wat de gidsen vertellen over deze omgeving. Wie nieuwsgierig is, kan zich maar beter vlot aanmelden. Het aantal deelnemers is namelijk vanwege de coronamaatregelen beperkt tot twintig. Op hun route over de bloeiende heide krijgen de deelnemers iets te proeven.  Bij de afsluiting is er een klein presentje want een excursie na lange tijd en een 50-jarig bestaan zijn het vieren waard!

Aanmelden
Inschrijven kan via publiek.ivngeldrop@gmail.com. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en iedereen wordt geacht ‘coronaveilig’ te handelen. De start is niet ver van het bos, bij wijkgebouw Oranjeveld. Het officiële adres is Jan van Amstelstraat 1 maar het wijkgebouw is duidelijk zichtbaar vanuit de Sluisstraat. Bij extreem weer of onvoldoende aanmeldingen gaat de excursie niet door. Raadpleeg zo nodig de website http://www.ivn.nl/Geldrop of kijk op facebook.

Meer activiteiten
Zondag 29 augustus is de volgende excursie, een bomenwandeling in Geldrop. Half september wil IVN een klimaatcursus starten (zes bijeenkomsten, aanmelden kan tot 1 september). Meer info is te vinden op de website en facebook. IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid is winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com. Met het welkomstgeschenk, ledenblad en korting op cursussen beleef je nog meer natuur!