Natuurfotowedstrijd ‘seizoenen’ bij 50-jarig bestaan IVN Geldrop

Een natuurfotowedstrijd maakt deel uit van de jubileumactiviteiten van IVN Geldrop. Tot 30 september kunnen amateurfotografen drie foto’s inzenden. De twaalf beste seizoensfoto’s worden met naamsvermelding opgenomen in een natuurkalender. De makers ervan ontvangen gratis een kalender en voor de beste foto is er ook een cadeaubon.

De foto is gemaakt door Maria van Mensfoort

Fotogenieke natuur – maar verstoor die niet!
Geldrop heeft veel natuur binnen de gemeentegrenzen en net daarbuiten, zoals de Strabrechtse Heide en het beekdal van de Kleine Dommel. Via een fotowedstrijd en natuurkalender wil IVN Geldrop de schoonheid van de natuur in al zijn facetten onder de aandacht brengen. Als je goed kijkt, ontdek je dat zelfs de kleinste zwammetjes en insecten wonderschoon zijn! Wie de natuur beleeft en ervan geniet, voelt zich gelukkiger. En wat je gelukkig maakt, wil  je behouden.

Niet alleen landschappen kunnen dus op de kalender een plaats veroveren. De fotografen mogen ook foto’s insturen van in onze gemeente voorkomende wilde dieren, planten en andere organismen. Vanzelfsprekend ga je als bewonderaar de natuur niet verstoren!

Reglement
Alleen amateurfoto’s die in Geldrop of directe omgeving gemaakt zijn komen in aanmerking voor opname in de kalender en de extra prijs: een cadeaubon van de lokale middenstand. Iedere deelnemer mag drie foto’s insturen, genomen in 2020-2021. De foto’s worden beoordeeld door enkele leden van de Werkgroep Natuurfotografie van IVN Geldrop. Juryleden zijn van deelname uitgesloten.

Inzendingen
Inmiddels heeft de fotogroep al diverse inzendingen ontvangen. Maria van Mensfoort uit Nuenen maakte een foto van een fuut bij het kanaal. Duidelijk is te zien dat er een aantal eieren in het nest ligt. Hiermee is het een fraai voorbeeld van een lentefoto. De inzending van Elly van den Heuvel uit Geldrop laat het hoge water in de Kleine Dommel bij de Helze zien. De overwegend kale bomen met een beetje ontluikend groen wijzen op een late winter- of vroege voorjaarsfoto.

De fotowedstrijd loopt nog enige tijd: tot 30 september kan men foto’s als jpeg-bestand naar foto.ivngeldrop@gmail.com sturen. Meer informatie en wedstrijdvoorwaarden staan op http://www.ivn.nl/geldrop en op facebook.