Filmhuis Hofdael pakt uit deze zomer

Filmhuis Hofdael pakt uit deze zomer, en hoe! Op vier donderdagavonden in juli, augustus en september kun je na zonsondergang genieten van bijzondere films op het prachtige landgoed van Kasteel Geldrop. In je hand een drankje van De Kasteelhoeve, een heerlijke film om naar te kijken en de sfeervolle setting van Kasteel Geldrop, wat wil je nog meer? Wij hebben er al ontzettend veel zin in!

De beentjes van Sint-Hildegard
Donderdag 22 juli 2021, 21.45 uur
(★★★★)
“Een relatiekomedie is het. Heel herkenbaar voor kerels. Niet alleen voor Twentse kerels, maar voor alle kerels. En ik denk ook voor veel vrouwen. Dan zijn de kinderen de deur uit en dan zit je als stel tegen elkaar aan te kijken. Ja, wat dan?”

Fisherman’s Friends
Donderdag 5 augustus 2021, 21.30 uur
(★★★★)
“Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt.”

1917
Donderdag 19 augustus 2021, 21.00 uur
(★★★★)
“1917 dompelt je volledig onder in de wereld van twee soldaten in WOI. Regisseur Sam Mendes toont op fraaie wijze wat oorlog in zijn ogen is: willekeur en waanzin, als gevolg van weinig rationele beslissingen.”

The Lion King (2019)
Donderdag 2 september 2021, 20.30 uur
(★★★★)
”Fenomenaal realistische remake. Disneys effectenteam toverde onder leiding van regisseur Favreau al eerder een indrukwekkende digitale dierentuin op het doek, in de remake van The Jungle Book, maar doet er ditmaal nog een schepje bovenop: koninklijk welpje Simba, zijn vrienden Timon en Pumba en alle andere beesten uit de geliefde tekenfilm uit 1994 zien er in deze peperdure nieuwe versie fenomenaal realistisch uit.”