Vrijwilliger worden bij Bibliotheek Dommeldal

Bibliotheek Dommeldal Geldrop-Mierlo zoekt een enthousiaste ICT-er die kan programmeren en het enthousiasmeren van jongeren (richtlijn 10 – 23 jaar) als een passie ziet!

Samen met het Jongerenwerk Geldrop Mierlo biedt de Bibliotheek een ICT ‘kennismakingsplayground’ aan. We noemen deze ontdekomgeving Fab-T, te vinden in de Bibliotheek in Geldrop, op de 2e etage. De T staat voor techniek en voor het ontdekken en inzetten van je specifieke voorkeursvaardigheden (talenten).

De onderdelen die aan bod komen zijn;

  1. een blok programmeren in HTML en CSS, JAVA-script
  2. een blok programmeren in Python
  3. ontdekken met raspberry pi 
  4. ontdekken met arduino
  5. daarna kan de groep zelfstandig verder gaan met het ontdekken en onderzoeken van nieuwe mogelijkheden en het opstarten en zelfstandig uitvoeren van ICT-projecten.


Wat ga je doen

De vrijwilliger is op de donderdagen van 15.30 tot 17.00 uur aanwezig om als coach te ondersteunen bij vragen en om de benodigde basiskennis over te dragen. De activiteit wordt gekenmerkt door het ‘voor en door jongeren principe’ onder toeziend oog van de deskundige vrijwilliger(s).

Locatie: Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop.
Vrije inloop op de 2e etage, derde kamer.

De jongeren kunnen met elkaar ook op andere weekdagen afspreken om aan hun projecten te werken in het jongerencentrum.

Techniek en computers worden een steeds belangrijker onderdeel van onze samenleving. Daarom willen we jongeren tussen 13 en 23 jaar in hun vrije tijd de kans geven om op tijd aansluiting te vinden in deze zich supersnel ontwikkelende omgeving. We leiden de jongeren niet op tot ICT-specialist, maar willen hun interesse wekken en hen de kans bieden om met elkaar de wereld van IOT (Internet of things) te exploreren.

Heeft dit onderwerp de jongeren dan echt te pakken, dan kunnen ze elkaar stimuleren of zelfs zich verder ontwikkelen en specialiseren bij deskundige instellingen. We zijn hierbij ook zeker op zoek naar het vergroten van de kansen van meiden in de techniek.


Iets voor jou?

Heb jij zin om als vrijwilliger deze ICT uitdaging mee vorm te geven en uit te voeren? Dan zijn we daar heel benieuwd naar! Neem dan contact met ons op.