Heb je nek- en schouderklachten door thuiswerken?

In deze tijd werken steeds meer mensen thuis. Dit gaat niet altijd onder de meest ideale omstandigheden. Werken aan de eettafel, de ene Teams- of Zoommeeting na de andere en ondertussen ook nog de kinderen bezighouden. De combinatie van al deze (minder optimale) omstandigheden kunnen klachten veroorzaken in o.a. nek, schouders en armen.

Deze online lezing gaat in op alle factoren die van invloed zijn op het mogelijke ontstaan van deze klachten. De lezing wordt gegeven door fysiotherapeute Ilja Geraedts-van den Wittenboer op dinsdagavond 15 juni van 19.30 – 21.00 uur.

Zij gaat deze avond in op de anatomie van de nek/schouderregio en waar nek/schouder- en armklachten vandaan kunnen komen. Maar zeker gaat ze ook in op de praktische zaken van het thuiswerken. Er zal o.a. aandacht besteed worden aan:

  • De thuiswerkplek: waar moet je op letten qua instelling bureaustoel, hoogte tafel, beeldscherm en tips voor muisgebruik.
  • Ook worden er tips gegeven voor de houding achter de werkplek en worden tijdens de lezing ook oefeningen gedaan.
  • Ook wordt aandacht besteed aan de stress die bij het thuiswerken meer op kan lopen en hoe hier mee om te gaan.

De toegang is gratis. Na aanmelding ontvangt u de link om deel te nemen via het programma Zoom. Meer informatie en aanmelden via: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.