Luchtige klimaatcursus IVN Geldrop

Via verschillende werkvormen laat IVN Geldrop deelnemers aan de klimaatcursus “De groene verandering” op een luchtige, prettige manier kennis, inspiratie en vaardigheden opdoen. Van 11 september tot 16 oktober werkt men in zes bijeenkomsten, inclusief excursies, aan een positieve, duurzame houding en een persoonlijk actieplan. Inschrijven kan tot 12 augustus.

De tekening is gemaakt door Liesbeth Dirkse

Breder perspectief en actieplan
IVN belicht in deze cursus de huidige stand van zaken rondom het klimaat en laat deelnemers klimaatverandering in een breder perspectief zien. Daarbij worden de verbanden tussen klimaat, natuur en duurzaam handelen duidelijk. Met kennis over hun ecologische voetafdruk, klimaatcommunicatie en klimaatrechtvaardigheid gaan cursisten aan de slag met een (persoonlijk) actieplan. Na afloop heeft men een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden opgedaan voor een positieve, duurzame houding naar de eigen omgeving.

Programma met Klimaatwandeling en fietstocht
Het programma start 11 september en beslaat zes aaneengesloten zaterdagen van 10 tot 14 uur  met telkens twee onderdelen. Rond het middaguur is een half uur pauze. De locatie is afhankelijk van eventuele coronamaatregelen.

Er zijn twee excursies inbegrepen. De eerste is een Klimaatwandeling door nieuwbouwwijk Luchen. ’s Middags volgt dan nog een les. De tweede excursie is een fietstocht langs duurzame hotspots in Geldrop-Mierlo.

Inschrijven

Aanmelden kan tot en met 11 augustus via cursussen.ivn@gmail.com. Deze cursus komt tot stand met medewerking en financiële ondersteuning van IVN Nederland. Zie voor meer info http://www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.