Oproep: Maak je eigen fantasiedier

Aan de slag met kunst, natuur en taal in de meivakantie

Een fantasiedier of insect maken… beginnen jouw handen ook al te kriebelen als je daaraan denkt? Doe dan mee aan deze leuke uitdaging voor in de meivakantie en ga aan de slag met kunst, natuur en taal!

Vorig jaar bestond IVN Heeze-Leende 50 jaar. Er zou een feest zijn met allerlei activiteiten rondom het thema ‘jaar van de 1.000 soorten’. Dit alles kon destijds helaas niet doorgaan vanwege de Corona uitbraak – maar we laten het er niet bij zitten!

IVN en Bibliotheek Dommeldal organiseren een wedstrijd en expositie waarmee jullie thuis aan de slag kunnen gaan. Er zijn al meer dan 1.000 soorten dieren, planten, paddenstoelen etc. in het Beekdal en de Kleine Dommel ontdekt, maar jullie kunnen vast nog heel veel meer dieren bedenken! Wij willen jullie uitdagen om deze dieren te bedenken, te knutselen en een naam te geven. Deze dieren en insecten krijgen ook een plaatsje in de presentatie voor het ‘jaar van de 1.000 soorten’ die reeds zijn ontdekt bij ons in de omgeving.

Wat is de opdracht?
Bedenk een fantasiedier (groot of klein) en knutsel deze met allerlei materialen die je vindt in de natuur of in je huis. We willen je uitdagen om géén nieuwe spullen te kopen om dit dier/insect te maken. Het knutselwerk mag plat of in 3D zijn, maar het mag maximaal 2 schoenendozen groot zijn.

Daarnaast willen we je uitdagen om ook creatief te zijn met taal, door een leuke, spannende en originele naam voor jouw dier te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan een ‘dubbel-oor grassluiper’, de ‘paars-groene wespen-dreutel’, een ‘zwamneus’ of wat jij dan ook maar kan bedenken!

Als jouw kunstwerk af is, mag je daar een foto of een filmpje van maken. Deze foto(‘s) of het filmpje mag je opsturen naar Elke van Mierlo: e.vanmierlo@bibliotheekdommeldal.nl.

Vermeld hierbij:

  • Jouw eigen naam
  • De naam van jouw fantasiedier
  • Jouw leeftijd
  • Contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer)

Insturen kan vanaf 1 t/m 23 mei.

Digitale expositie
Alle inzendingen worden met de naam van de maker en de naam van het fantasiedier achter elkaar geplakt als een digitale expositie*. Deze expositie zal op verschillende plaatsen worden getoond. En natuurlijk is er ook een prijs voor het origineelste idee, de meest creatieve uitvoering en de mooiste naam.

We wensen jullie heel veel succes bij het bedenken van een fantasiedier, het zoeken naar bruikbare materialen, het knutselen van jouw kunstwerk en het bedenken van een naam. En we zien jullie inzendingen heel graag tegemoet!

* Bij het insturen van een foto of filmpje geef je toestemming dat deze in de digitale expositie gepubliceerd en verspreid mogen worden.