Aaltje van Zweden

Spreekt online over haar boek ‘Om wie je bent’!

Dinsdag 11 mei, van 20.00 tot 21.00 uur, gaat Aaltje van Zweden in gesprek met een psychologe van Kempenhaeghe Sterksel en vertelt op inspirerende wijze hoe zij de verschillende werelden waarin zij leeft combineert. Als vrouw van Jaap van Zweden, moeder van 4 kinderen en voorvechter voor de erkenning van autisme.

Bibliotheek Dommeldal en Stichting Vrienden van de Bieb Heeze-Leende nodigen u van harte uit om deze lezing bij te wonen, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om vragen te stellen. De toegangsprijs is € 3,00. Na aanmelding ontvangt u de link om deel te nemen.

Over Aaltje van Zweden
Aaltje van Zweden- van Buuren (1963) is getrouwd met Jaap van Zweden, per september 2018 de nieuwe chef-dirigent van het New York Philharmonic. Ze hebben vier kinderen. De diagnose autisme van zoon Benjamin leidde in 1996 tot de oprichting van Stichting Papageno, die steun verleent aan gezinnen met autisme. In 2015 opende Aaltje van Zweden het Papageno Huis, een huis voor begeleid wonen en werken voor jongvolwassenen met autisme. In november 2016 ontving zij de prestigieuze Hélène de Montigny-prijs voor haar grote inzet voor autisten.

Samenvatting Om wie je bent
Aaltje van Zweden schreef met Om wie je bent een indringend boek over haar eigen geschiedenis en over die van haar zoon Benjamin, die autisme heeft. In november 2016 ontving Van Zweden de prestigieuze Hélène de Montigny-prijs voor haar grote inzet voor autisten. Als achttienjarige student ontmoet Aaltje een jongen in een Amsterdamse discotheek. Hij nodigt haar samen met haar vriendin uit voor een avondje in het Concertgebouw. Tot haar verbazing ziet ze Jaap van Zweden als jongste concertmeester de trap af lopen, viool onder de arm. De vonk slaat over en nog geen jaar later treden ze in het huwelijk. De carrière van haar man neemt een grote vlucht, en samen met hun twee jonge kinderen genieten ze volop van een afwisselend leven.

Bij haar derde zwangerschap vermoedt Aaltje echter dat er iets mis is, maar pas maanden na de geboorte van hun zoon Benjamin wordt autisme bij hem vastgesteld. Herinneringen over haar onveilige jeugd met een aan alcohol verslaafde vader komen weer naar boven. Door die confrontatie vindt ze de kracht om de problemen rond haar jongste zoon het hoofd te bieden. En juist Benjamin is degene die haar leert het leven te accepteren zoals het is. In haar boek vertelt Aaltje van Zweden op even ontroerende als inspirerende wijze hoe zij de verschillende werelden waarin zij leeft weet te combineren. Als vrouw van een van ’s werelds bekendste dirigenten, moeder van vier kinderen en voorvechter voor de erkenning van autisme.

Aanmelden
De toegangsprijs is € 3,00.

Aanmelden via: http://www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. Na aanmelding ontvangt u de link om deel te nemen.