Vervanging van aardgas in onze wijk

De gemeente heeft een belangrijke informatiebijeenkomst gepland over de vervanging van aardgas. Omdat in de toekomst meer en meer huizen gasloos gemaakt gaan worden is het verstandig om je nu al te informeren over de ideeën die leven in Geldrop-Mierlo om dit te bereiken. De grote lijn ligt wel vast (geen aardgas meer), maar voor de invulling van een mogelijk alternatief is burgerinspraak belangrijk.

Het landelijke Klimaatakkoord maakt dat we ook in de gemeente Geldrop-Mierlo aan de slag gaan met het verduurzamen van de warmtevoorziening van woningen en gebouwen. De meeste huishoudens gebruiken nu nog aardgas om te verwarmen en koken, maar in 2050 moeten alle gebouwen in Nederland aardgasvrij zijn. Wilt u meedenken over hoe we dit in Geldrop-Mierlo kunnen doen? Vul dan de enquête in. U kunt daarnaast ook deelnemen aan de online informatiesessie op 21 april (19.30-20.30 uur) over hoe we Geldrop-Mierlo duurzaam gaan verwarmen. Om de enquête in te vullen en/of u aan te melden voor de informatiesessie, ga naar  https://www.geldrop-mierlo.nl/aardgasvrij-denk-mee.

Voor wie is geïnteresseerd in de achtergrond: deze aanstaande ombouw van Geldrop-Mierlo is gebaseerd op de Regionale Energie Strategie (RES) van onze Metropool Regio Eindhoven (MRE). Het actuele rapport Concept-RES 1.0 kun je hier bekijken:  https://energieregiomre.nl/nieuws/1888408.aspx. Hieruit resulteert de Transitie Visie Warmte (TVW), die eind 2021 klaar moet zijn en waarin de eerste wijken aangewezen worden.