Natuurfotowedstrijd ‘seizoenen’ bij 50-jarig bestaan IVN Geldrop

Een natuurfotowedstrijd maakt deel uit van de jubileumactiviteiten van IVN Geldrop. De twaalf beste seizoensfoto’s worden met naamsvermelding opgenomen in een natuurkalender. De makers ervan ontvangen gratis een kalender en voor de beste foto is er ook een cadeaubon van de plaatselijke middenstand. Alleen amateurfoto’s die in Geldrop of directe omgeving gemaakt zijn dingen mee naar deze prijs.

Fotogenieke natuur – maar verstoor die niet!

De foto is gemaakt door Annelies Stoef.

Geldrop kent veel prachtige natuur binnen de gemeentegrenzen en net daarbuiten. Voor een belangrijk deel is de Kleine Dommel daar verantwoordelijk voor. Die slingert vanaf Heeze via de Goorse Zeggen, het kasteelpark en Hulsterbroek naar de Urkhovense Zeggen. Ook Gijzenrooi heeft met zijn kleinschalig cultuurlandschap fotografen veel bijzonders te bieden. En dan is er natuurlijk de heide in het oosten en zuiden: de Coeveringse/Molenheide, Braakhuizensche en Strabrechtse Heide.

Fotografen zijn niet per se gebonden aan landschappen. Ook foto’s van in onze (buur)gemeente voorkomende wilde dieren, planten en andere organismen kunnen op de kalender een plaats veroveren. Vanzelfsprekend is het niet de bedoeling om de natuur te verstoren.

Reglement
Alleen foto’s van amateurfotografen komen voor in aanmerking voor opname in de kalender en de extra prijs: een cadeaubon van de lokale middenstand. Iedere deelnemer mag drie foto’s insturen, genomen in 2020-2021. De langste zijde meet minimaal 3000 pixels en op de foto mogen geen namen, logo’s of teksten staan. Lichte bewerking is toegestaan. Zo mag men de belichting aanpassen, de horizon rechttrekken en een uitsnede maken.  

De foto’s worden beoordeeld door een jury, die  bestaat uit leden van de Werkgroep Natuurfotografie van IVN Geldrop. Juryleden zijn van deelname uitgesloten.

Inzenden
De foto’s kunnen tot 30 september 2021 digitaal als jpeg-bestand naar foto.ivngeldrop@gmail.com gestuurd worden, met in de naam van het bestand de fotograaf en de maand waarin de foto is gemaakt. Per foto verlangt IVN een korte beschrijving en de fotolocatie. Het verhaal achter de foto mág men toevoegen, noodzakelijk is de vermelding van naam en woonplaats. Voor verdere informatie en wedstrijdvoorwaarden zie http://www.ivn.nl/geldrop