Eerste editie Oudercafé online

Corona Survival voor opvoeders. Tips & trucs voor (o.a.), door én met Son en Breugelse ouders.

In de eerste online bijeenkomst van het Oudercafé staan uitwisseling en verbinding van ouders/opvoeders uit Son en Breugel centraal. Ouders vertellen hun eigen verhaal over wat hen in deze Coronatijd bezig houdt en alles wat daarbij komt kijken. Het publiek wordt van harte uitgenodigd deze bijeenkomst live vanuit huis bij te wonen.

Tijdens elke Oudercafé bijeenkomst staat er een thema centraal dat gericht is op kinderen, jeugd en jongeren. De initiatiefnemers willen ouders in verbinding brengen met elkaar en ze laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

In deze online bijeenkomst vertellen ouders hun eigen verhaal over waar ze mee bezig zijn, hoe ze daar mee in aanraking zijn gekomen, wat ze daar uit halen, in relatie tot deze Coronatijd en alles wat daarbij komt kijken, en wat ze hierover naar de meekijkende ouders kwijt willen. Er is tijdens deze avond ook de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een themagroep, waarin je zelf je vragen en ideeën kwijt kan. De thema’s zijn: thema 1: Hulp vragen, thema 2: Me-time en thema 3: Wat kan wél.

Deze onderwerpen worden verzorgd door:

  1. Breugelse vrouw (heeft al diverse keren Oudercafé bezocht), heeft eigen coachingspraktijk en heeft kinderen in de basisschoolleeftijd. (thema 3)
  2. Sonse vrouw (Gentiaan): alleenstaande moeder met dochtertje van 6 jaar, maakt gebruik van het project steunouder als steunvrager. Ze wil graag vertellen over haar ervaring met een steunouder, in haar geval een steunoma die met haar dochtertje wekelijks tijd doorbrengt en opvangt. (thema 1)
  3. Sonse vrouw (’t Zand): heeft eigen praktijk ‘remindset’ wat over mindfulness en mindwalks gaat, heeft kinderen op de middelbare school, waarvan 1 dochter met autisme en dat heeft jaren terug voor een zoektocht gezorgd. Daardoor kwam ze met mindfulness in contact en wilde hier zelf ook wat mee gaan doen. (thema 2)

Initiatiefnemers Oudercafé
Het Oudercafé – en nu ook het Oudercafé online – is een gezamenlijk initiatief, waarvoor Bibliotheek Dommeldal, de LEVgroep en de GGD de handen ineen slaan.

Reserveren
woensdag 10 februari 2021 – 19.30 tot 20.30 uur – ONLINE (en/of met streaming)

Deelname aan de online bijeenkomst is gratis, na aanmelding via https://dommeldal.op-shop.nl/808/corona-survival-voor-opvoeders-oudercafe-online/10-02-2021. Iedereen is welkom bij de online bijeenkomst, dus niet alleen degenen die in Son en Breugel wonen. Heb je je aangemeld, dan ontvang je automatisch een link om het webinar te volgen.

Voor de eerste 20 aanmeldingen ligt er een goodiebag klaar met leuke gadgets, gesponsord door lokale ondernemers, dus wacht niet te lang met reserveren!