Literair Café Dommeldal organiseert online, live schrijversbezoek: Manon Uphoff

Sinds de eerste lockdown hebben de Bibliotheken in Nederland direct veel activiteiten verplaatst naar het internet. Daarmee worden zeer veel enthousiaste gebruikers bereikt. Omdat groepsbijeenkomsten nog steeds niet mogelijk zijn en Literair Café Dommeldal het publiek graag de gezellige literaire middagen wil blijven aanbieden is er besloten deze schrijversbezoeken voorlopig online te organiseren. Binnenkort vindt het eerste online, live schrijversbezoek plaats: met Manon Uphoff.

Dit schrijversbezoek is een live webinar, dat je dus thuis vanachter je laptop kunt volgen. Op zondagmiddag 24 januari, van 14.00 tot 15.00 uur, geeft Manon Uphoff een lezing. Na een korte pauze is er van 15.15 tot 16.00 uur uitgebreid de gelegenheid om via de chatfunctie van het webinarprogramma vragen te stellen aan de schrijfster, die direct beantwoord worden.

Aanmelden
Op deze pagina kun je je direct aanmelden: https://bibliotheek.webinargeek.com/online-schrijversbezoek-manon-uphoff. Het webinar is gratis te volgen voor de leden van het Literair Café Dommeldal, maar wel na aanmelding. Niet-leden die het webinar ook graag willen bijwonen, betalen € 10,00 en dienen zich ook eerst aan te melden via de bovenstaande link.

Manon Uphoff
Manon Uphoff debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte. De bundel werd lovend ontvangen en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de ECI-prijs. Haar debuutroman Gemis werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Hierna volgden vele verhalenbundels, de novellen De Vanger (2001), de Bastaard (2003) en De Ochtend Valt (2011), de romans Koudvuur en De Spelers. Haar novelle De Vanger werd verfilmd voor televisie. In 2007 verscheen de nieuwe, aangevulde editie van haar verzamelde verhalen, Schaduwvlammen. Voor De Ochtend Valt ontving zij de OPZIJ Literatuurprijs en voor haar oeuvre de C.C.S Croneprijs. Haar nieuwste roman Vallen is als vliegen (2019), is zeer lovend ontvangen, en beleeft inmiddels de 10e druk. Manon Uphoff is tevens scenarist en beeldend kunstenaar.

Het oeuvre van Uphoff wordt gekenmerkt door een grote beeldende kracht. Haar zinnen zijn talig mooi, en tegelijkertijd zo scherp als een fileermes.