Afhaalservice is open bij Bibliotheek Dommeldal

Tijdens de persconferentie van 14 december is duidelijk geworden dat alle bibliotheken gesloten zijn van dinsdag 15 december tot in ieder geval dinsdag 19 januari, wegens de verdere aanscherping van de coronamaatregelen. Om leden tijdens deze periode ook met fysieke boeken van dienst te kunnen zijn, naast het online aanbod, gaat de Afhaalservice van Bibliotheek Dommeldal met ingang van vandaag weer van start.

Hoe werkt de Afhaalservice?
Online kun je boeken reserveren, die in jouw vestiging beschikbaar staan. Je haalt ze vervolgens af, nadat je per e-mail bericht hebt gehad dat de titels voor je klaar staan. De dag nadat je dit bericht hebt gehad, kun je het tasje komen ophalen. Tasjes kunnen van maandag t/m vrijdag (dus niet op zaterdag) ’s-middags tussen 14.00 uur en 17.00 uur opgehaald worden en blijven een week staan. Niet opgehaalde tasjes worden na een week weggehaald. Mensen wordt gevraagd om alleen te komen en alleen voor het ophalen te komen en direct daarna weer naar huis te gaan.

Ook gebruik maken van de Afhaalservice?
Zoek je boeken uit via de website http://www.bibliotheekdommeldal.nl. Klik op het boek-icoontje om te zien of het boek aanwezig is in jouw vestiging en zo ja: reserveer het. De Bibliotheekmedewerkers gaan direct aan de slag en je ontvangt per e-mail bericht dat de titels voor je klaar staan. De dag nadat je dit bericht hebt gehad, kun je het tasje dat op naam voor jou klaar staat, komen ophalen (in de vestigingen Geldrop, Mierlo, Heeze, Nuenen en Son en Breugel). De door jou gereserveerde boeken worden meteen op de lenerspas geregistreerd, zodat de pas bij het afhalen niet meegenomen hoeft te worden. Misschien staat er nog een bedrag open? Betaal dit dan eerst via Ideal, anders kan de aanvraag niet verwerkt worden.

Je kunt alleen boeken reserveren in de vestiging waar je ze ook ophaalt.Let op: het reserveren en lenen van tijdschriften is niet mogelijk.

Veiligheid voorop
De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat voorop. We houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Het afhalen gaat daarom contactloos. Onze medewerkers vullen een tas met de aangevraagde boeken en zetten die klaar, op een afgesproken plek, met je naam erop.

Kom alleen naar de Bibliotheek en kom alleen voor het ophalen van het tasje, je wordt verzocht om daarna direct weer naar huis te gaan. Zo houden we het voor iedereen veilig. Ga daarom ook pas naar de Bibliotheek, een dag nadat je bericht hebt ontvangen dat de titels voor je klaar staan. Je krijgt hier zo snel mogelijk bericht van.

Angst voor boetes is niet nodig want de uitleentermijnen worden verlengd voor iedereen. Maar heb je je boeken uit dan is het toch fijn, voor de volgende lener, als je de boeken even terugbrengt via de buitenbus.

Wil je nog iets vragen? Mail dan naar afhaalservice@Bibliotheekdommeldal.nl of bel naar 040 2862805.

online Bibliotheek

Natuurlijk is ook de onlinebibliotheek open, hier kun je als lid 24/7 gebruik van maken. Via www.onlinebibliotheek.nl hebben leden keus uit ruim 100.000 fantastische E-books en staan er tevens prachtige luisterboeken klaar om te downloaden. Je hoeft dus nooit zonder boeken te zitten.