Wie schrijft het beste verhaal over “tweestrijd”?

Na het succes in 2019 heeft Cultuur Overdag, samen met Bibliotheek Dommeldal, besloten opnieuw een verhalenwedstrijd te organiseren met het thema van de Boekenweek als inspiratiebron. Het thema van de Boekenweek 2021 is ’Tweestrijd’. Door de coronacrisis is het thema zeer actueel; tegelijkertijd is het ook tijdloos en universeel. Zijn we immers niet iedere dag in tweestrijd over wat te willen en wat te doen? Over wat we van iets vinden en wat we er vervolgens mee doen?

Woon je in Nuenen c.a., Son en Breugel, Geldrop/Mierlo of Heeze/Leende? Houd je van schrijven? Klim dan in de pen of grijp je toetsenbord; schrijf een mooi en pakkend verhaal geïnspireerd door het thema ‘Tweestrijd’. Laat je fantasie de vrije loop of spit in je geheugen naar bijzondere ervaringen.

Zoals bij iedere wedstrijd zijn er ook een aantal spelregels zoals: het moet gaan om een verhaal (geen gedicht) van maximaal 600 woorden dat door de schrijver is verzonnen of werkelijk is gebeurd. Alle spelregels zijn terug te vinden op www.cultuuroverdag.nl/verhalenwedstrijd

Een driekoppige jury beoordeelt de verhalen. De 5 beste inzendingen mogen op zondag 14 maart 2021 in Nuenen hun eigen verhaal komen (of laten) voorlezen tijdens een feestelijke finale waar de winnaar bekend wordt gemaakt. De winnaar ontvangt een boekenbon, krijgt eeuwige roem en publicatie in diverse media.

Zo doe je mee
Voel jij je geïnspireerd en wil je meedoen? Stuur je verhaal o.v.v. voor- en achternaam en volledig adres vóór 15 februari 2021 naar verhalenwedstrijd@cultuuroverdag.nl.