Nieuwe expositie in Kunstzaal Dommeldal

Van 29 oktober 2020 tot en met 23 januari 2021 zijn in Kunstzaal Dommeldal, in de Bibliotheekvestiging in Mierlo, acryl schilderijen te zien van Martien van den Berkmortel uit Helmond (Mierlo-Hout) en beelden van Walther van den Biggelaar uit Mierlo.

Martien van den Berkmortel
Martien van den Berkmortel (1947) is autodidact en raakte al in zijn kinderjaren geïnspireerd door een kunstschilder. Reeds vanaf een jonge leeftijd is hij dan ook altijd bezig geweest met tekenen en later pastel, aquarel, olieverf en acrylverf.

Door de jaren heeft hij verschillende ontwikkelingen doorgemaakt, eerst schilderen naar de natuur in olieverf, maar later is hier meer abstract werk in acryl bij gekomen. Het gebruik van kleur in diverse composities is nu belangrijker geworden. Het gekozen onderwerp is afhankelijk van de inspiratie om hem heen zoals museumbezoeken, reizen en bijzondere foto’s.

De onderwerpen moeten hem raken en kunnen heel divers zijn, voorbeelden zijn de schilderijen van beelden van de Franse kunstenaar Aristide Maillol, foto’s van de bekende fotograaf Giulio di Sturco en van oude auto’s die tijdens de vakanties in Frankrijk langs de wegen te vinden waren.

Ook reizen naar Italië en Spanje hebben mooie schilderijen opgeleverd, waarbij de kleuren en de schaduw partijen zijn grote voorkeuren genieten. De geëxposeerde werken geven een mooi beeld weer van het gevoelsleven van Martien.

Walther van den Biggelaar
Walther van den Biggelaar woont en werkt aan de Goorsedijk 53 in Mierlo. Zijn werk bestaat uit abstracte beelden die hij naar eigen inlevingsvermogen maakt. Hierbij probeert hij altijd de juiste spanning in een beeld te brengen. De stenen die hij gebruikt zijn springstone, opaal, kobalt en serpentijn. Zijn stenen zijn groot en kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Walther hoopt bij mensen de nieuwsgierigheid naar de tentoonstelling op te wekken.

Iedereen is van harte welkom om naar zijn beelden te komen kijken.

Te zien tot en met 23 januari 2021 in Kunstzaal Dommeldal, open tijdens de openingsuren van Bibliotheek Dommeldal, vestiging Mierlo.