Nieuwe app voor e-books en luisterboeken

Met kick-off op zaterdag 3 oktober in de Bibliotheek in Geldrop

Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort is het mogelijk om e-books en luisterboeken makkelijk te lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app. Om de nieuwe app te ontdekken en ervaren mét uitleg van medewerkers van de bibliotheek, kunnen geïnteresseerden op zaterdag 3 oktober, tussen 11.00 uur en 17.00 uur naar de vestiging in Geldrop van Bibliotheek Dommeldal komen, of in de daaropvolgende week tijdens de Week van het Ereaden in alle vijf de vestigingen van Bibliotheek Dommeldal.

Nieuwe app
In de nieuwe app staan alle e-books en luisterboeken van de Bibliotheek bij elkaar. Dat is een grote verbetering, omdat er eerder twee aparte apps voor e-books en luisterboeken waren. Gebruikers hoeven niet meer naar de website van de online Bibliotheek om titels te lenen: dat kan nu ook direct in de app. Daarnaast heeft de app functies om het lezen nog makkelijk er leuker te maken. Zo kunnen lezers hun favoriete boeken op een lijstje zetten en kunnen ze previews bekijken of een fragment beluisteren.

Lees- en luisterspot op 3 oktober: ervaar de voordelen van de nieuwe app!
Om de nieuwe app te ontdekken kunnen belangstellenden op zaterdag 3 oktober naar de Bibliotheek in Geldrop komen. Bij de speciaal hiervoor ingerichte lees- en luisterspot staan medewerkers van de bibliotheek klaar om de nieuwe app van de online Bibliotheek te laten zien en uit te leggen hoe je jezelf kan registreren en e-books en/of luisterboeken kunt downloaden. De lees- en luisterspot is alleen op 3 oktober in Geldrop te bezoeken, van 11.00 – 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

In de daaropvolgende week worden er in alle vestigingen van Bibliotheek Dommeldal speciale Ebook spreekuren georganiseerd, steeds van 14.00 uur tot 17.00 uur, waarbij eenieder welkom is om vragen te stellen over de nieuwe app en Ereaden.

Maandag 5 oktober – Bibliotheek Dommeldal, vestiging Heeze-Leende
Dinsdag 6 oktober – Bibliotheek Dommeldal, vestiging Nuenen
Woensdag 7 oktober – Bibliotheek Dommeldal, vestiging Son en Breugel
Donderdag 8 oktober – Bibliotheek Dommeldal, vestiging Mierlo
Vrijdag 9 oktober – Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop

Digitaal lezen steeds populairder
De collectie van de online Bibliotheek is gevarieerd, heeft duizenden boeken en biedt voor elk wat wils. Van digitale voorleesboekjes voor de jongsten, tot literatuurklassiekers om te lezen voor de lijst voor jongvolwassenen. Volwassenen vinden in de online Bibliotheek-app e-books en luisterboeken in alle genres. E-books en luisterboeken van de online Bibliotheek worden steeds populairder. Dit jaar zijn er al ruim 3,3 miljoen e-books en 1,8 miljoen luisterboeken gedownload door honderdduizenden gebruikers.

App downloaden
De online Bibliotheek-app is te downloaden voor iOS in de App Store en voor Android in de Google Play Store. Vanaf september is lenen in de oude e-booksapp en de LuisterBieb niet meer mogelijk. Wel kunnen boeken die al op de boekenplank staan nog worden uitgelezen. Lezers kunnen natuurlijk ook gewoon e-books via de e-reader blijven lezen, of e-books en luisterboeken streamen in de webbrowser.

De nieuwe systeemeisen zijn voor Apple iOS 11.0 of hoger, voor Android 4.4 of hoger. Hier kan de nieuwe app gedownload worden:

Voor iOS (Apple): https://apps.apple.com/us/app/id1517985604

Voor Android (Google): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.odilo.bibliotheek