Kinderboekenweek

Lijkt het jou leuk om met een tijdmachine naar vroeger te reizen? Rond te neuzen bij de Romeinen, grappen te maken met de Grieken, mee te kijken in de Middeleeuwen? Dat kan! Tijdreizen bestaat al heel lang; door het lezen van boeken. Tijdens de Kinderboekenweek, van 30 september t/m 11 oktober 2020, reizen we met z’n allen naar het verleden. In dit nieuwsbericht lees je wat er in de Bibliotheek in Geldrop te doen is tijdens de Kinderboekenweek.

Workshop Hologram bouwen voor kinderen van 8 t/m 11 jaar

Ontdek op woensdag 30 september van 15.30 uur – 17.00 uur tijdens de workshop Hologram bouwen hoe de technologie achter een hologram werkt, waarvoor deze technologie wordt gebruikt én natuurlijk: hoe je zelf een hologram maakt! Na afloop neem je je eigen hologram-unit mee.

Kosten: € 5,00 / op vertoon van een geldige biebpas: € 3,00. Aanmelden via: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten

Workshop Machines door de eeuwen heen voor kinderen van 7 t/m 10 jaar

Kom op vrijdag 2 oktober van 15.30 uur – 16.30 uur naar de Bibliotheek in Geldrop en ontdek hoe wij de zes eenvoudige machines (schroef, wig, hellend vlak, wiel & as, katrol en hefboom) nog steeds, iedere dag weer, gebruiken zonder het in de gaten te hebben. Het zijn dus super uitvindingen die vroeger al hartstikke belangrijk waren (bijv. om een kasteel te bouwen). In deze workshop zie je waarom ze zo belangrijk zijn en hoe we ze nu nog gebruiken. Alle kinderen rouleren in groepjes, langs verschillende activiteiten, zodat je van elke machine ontdekt hoe het werkt.

Kosten: € 5,00 / op vertoon van een geldige biebpas: € 3,00. Aanmelden via: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten