Korte paddenstoelencursus IVN Geldrop

Over de opruimers in de natuur geeft Harrie Broeksteeg bij IVN Geldrop een minicursus die twee lesavonden beslaat en twee excursies op zaterdag. Vanwege Coronamaatregelen is besloten tot maximaal 15 deelnemers en een ruime leslocatie: Centrum Hofdael, Molenstraat 23. De excursies met meerdere begeleiders zijn in subgroepjes. Start 26 oktober, afsluiting 7 november. Inschrijven noodzakelijk.

De foto is gemaakt door Wil van Tongerlo

Paddenstoelencursus
Het hele jaar door kunnen we paddenstoelen vinden. Maar in het najaar schieten ze als, ja,  paddenstoelen uit de grond. Wie meer wil weten van de hoed en de rand, over plaatjes en buisjes, steeltjes en kragen, en over al die schitterende kleuren en verschijningsvormen, kan terecht bij IVN Geldrop. Natuurgids Harrie Broeksteeg geeft daar een deel van zijn kennis door.

De lessen zijn op maandag 26 oktober en woensdag 4 november van 20.00 tot 22.15 uur. De docent gaat onder meer in op de ecologie, de levenscyclus  en bedreiging van paddenstoelen, de kringloop van de natuur en determinatie (benoeming). Naast theorie is er ook een practicum. De excursies zijn op de aansluitende zaterdagochtenden 31 oktober en 7 november. Tijd en gebied worden t.z.t. bepaald.

Corona, locatie en aanmelden
Zowel bij de lessen als excursies worden anderhalve meter afstand en andere RIVM-regels inzake Corona gehandhaafd. De theorieavonden worden vanwege voldoende ruimte gegeven in Centrum Hofdael (ingang aan De Bleek). Het lesgeld voor de paddenstoelencursus bedraagt € 30 (€ 25 voor leden) inclusief cursusmateriaal. Informatie en aanmelden voor 15 oktober bij Dorothé Heiligers, dorotheheiligers@hotmail.com of bel 040 2855265. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.