Online Schrijfworkshop en Kunstcollege

Twee webinars van de Bibliotheken

In  augustus organiseren de gezamenlijke bibliotheken van Dommeldal, Eindhoven, Helmond, Breda, den Bosch, Tilburg en Veldhoven weer 2 webinars. Over 2 uiteenlopende onderwerpen: op 20 augustus weer een online schrijfworkshop/webinar door Maria Genova, voor beginnende en gevorderde schrijvers. En op 27 augustus over de symboliek in de Hollandse Schilderkunst met Kunsthistorica Erna Charbon van Heck.

20 augustus : Vind een goede uitgever en promoot je manuscript
Schrijfster Maria Genova vertelt over de keuzes: publiceren via bekende uitgevers, of minder bekende uitgevers? Of zelf uitgeven? Maar ook leer je meer over het promoten van je eigen boek. Hoe doe je dat en welke media gebruik je daarbij?

Deze online schrijfworkshop is op 20 augustus om 20.00 uur. Aanmelden kost € 5,00 en kan via de agenda van Bibliotheek Dommeldal waar je direct wordt doorgelinkt naar de Bibliotheek Eindhoven.

Na je aanmelding ontvang je vóór 20 augustus de link naar het webinar. Mocht je 20 augustus niet kunnen kijken, dan ontvang je de volgende dag een link met de opname om terug te kijken.

27 augustus: de Hollandse schilderkunst van de 17e eeuw
Kunsthistorica Erna Charbon van Heck werkt als Cicerone in het van Abbe museum. Tijdens haar studie specialiseerde zij zich in de Symboliek van de 17de eeuw. De schilderijen uit die tijd verbergen, onder een ogenschijnlijk naturalistisch uiterlijk, vaak ook veel symboliek. Niet alleen personen maar ook dieren, planten en voorwerpen hebben vaak een tweede betekenis. Erna is gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen.
Een online kunstcollege dus, van een echte kenner! En na afloop bekijk je veel schilderijen met andere ogen!

Dit webinar is op 27 augustus om 20.00 uur. Aanmelden is gratis en kan via de agenda van Bibliotheek Dommeldal waar je direct wordt doorgelinkt naar de Bibliotheek Eindhoven. Na je aanmelding ontvang je vóór 27 augustus de link naar het webinar.

De webinars van de gezamenlijke Bibliotheken worden heel goed bekeken. Het is een veilige manier om kennis en informatie te delen. We gaan er dan ook zeker mee door.