De meest gemaakte fouten in een manuscript en hoe vind je een uitgever?

Op donderdag 2 juli 2020 is er van 20:00 tot 21:30 weer een webinar van Maria Genova, voor beginnende en gevorderde schrijvers in onze regio.

Een webinar is een digitale interactieve worskhop. Vanachter je PC of laptop, kun je makkelijk en veilig, thuis meedoen. Op de eerdere schrijfworkshops kwamen veel enthousiaste reacties. Vandaar dat de gezamenlijke bibliotheken van Breda, Den Bosch, Eindhoven, Midden-Brabant, Veldhoven en Helmond-Peel, nóg een schrijfworkshop programmeren. Zie ook het inschrijfformulier op www.bibliotheekdommeldal.nl.

Digitale Schrijfworkshop
In deze schrijfworkshop ga je de diepte in. Je leert van de fouten van beginnende en bekende schrijvers aan de hand van voorbeelden. Hoe maak je een verhaal spannend?

Welke tijd en vertelperspectief passen het beste bij je boek? Mag je personages samenvoegen bij waargebeurde verhalen? Hoe zet je flashbacks doeltreffend in? Hoe doe je research en hoeveel daarvan mag in het boek terechtkomen? Hoe creëer je interessante bijfiguren? Hoe schrijf je een uitnodigende achterflaptekst? Hoe werken professionele redacteuren en wat kost dat? Hoe vind je een goede uitgever? Of kies ik voor uitgeven in eigen beheer?

Al deze vragen worden tijdens deze online schrijfworkshop beantwoord, maar er is ruimte voor veel meer vragen.

Maria Genova
Docent is Maria Genova, schrijfster van diverse bestsellers, onder andere ‘Het Duivelskind’, ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ en ‘Komt een vrouw bij de h@cker’. Maria is ervaren schrijfdocent en redacteur en treedt daarnaast veel op als spreker.

Deze workshop is een aanvulling op de eerder door Maria Genova gegeven webinars, maar kan ook zeker gevolgd worden door deelnemers die eerder nog geen schrijfworkshops hebben gevolgd.

Aanmelden
Er is een beperkt aantal inlogplaatsen dus meld je snel aan.
Op www.bibliotheekdommeldal.nl is een link te vinden naar de Bibliotheek Eindhoven, waar de aanmeldingen worden ontvangen en van waaruit 1 dag van tevoren een inlog-link wordt gestuurd voor het webinar. Mocht je op 2 juli niet kunnen, dan kun je toch aanmelden zodat je een dag later de link ontvangt waarmee je terug kunt kijken.