Opstarten van De Dreef

Voor de eerste keer sinds de Corona crisis waren de vrijwilligers van De Dreef uitgenodigd voor een vergadering. Langzaam worden sommige activiteiten opgestart en was daarom goed dat iedereen de nieuwe regels leerde kennen.

Een beetje vreemd was het eigenlijk wel. Je eigen aanmelden vooraf, je bij binnenkomst eerst melden en je laten aftekenen, handen verplicht wassen en daarna op anderhalve meter van de anderen gaan zitten. Minder gezellig moet ik zeggen.

Ondanks dat er meer mag sinds het begin van juni 2020 zijn er nog steeds veel beperkingen. Buiten mag er voor de deur tijdelijk niet meer gerookt worden. Bezoekers moeten zich voor alle activiteiten aanmelden. Niet alle activiteiten zijn al toegestaan en er blijft de komende tijd een beperking van max 30 personen die ook nog eens anderhalve meter afstand moeten bewaren. Vanaf september zijn samenkomsten van 100 man mogelijk. Maar de ruimte in De Dreef beperkt dat tot max. 35 man in de grote zaal. De vrijwilligers krijgen er gratis meer taken bij. Toezien dat iedereen zijn handen desinfecteert, dat iedereen zich vooraf aangemeld heeft, lijst bijhouden wie er binnen zijn.

Het mag duidelijk zijn dat er nog er nog meer dan genoeg uitdagingen zijn en dat we nog lang niet terug bij het oude normaal zijn. Wie nog leuke ideeën voor activiteiten heeft mag zich melden bij De Dreef. Want het is de bedoeling om weer zoveel mogelijk op te starten, met alle beperkingen die op dit moment gelden.