Twee lezingen, èèn spraakmaker;

Wim van Kreij in de Bibliotheek in Geldrop

Op dinsdagmiddag 17 maart is spraakmaker Wim van Kreij te gast in de Bibliotheek in Geldrop. Hij geeft die middag 2 lezingen over 2 zeer verschillende onderwerpen, die hem na aan het hart liggen. Het eerste deel van de middag spreekt hij over gelukkiger ouder worden en na de pauze over het Leven en werk van Bisschop Bekkers.

Gelukkiger Ouder Worden
Spraakmaker Wim van Kreij schreef een boek met de titel: Gelukkiger Ouder Worden. Daarin draagt hij een groot aantal praktische ideeën en tips aan, die behulpzaam kunnen zijn bij het ouder worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om positief te blijven denken. Van Kreij vertelt wat we zelf kunnen doen om op een prettige manier ouder te worden. Want positief denken kun je in ieder geval zelf leren.

Bisschop Bekkers, een bijzondere man uit Brabant
Bisschop Bekkers was niet alleen belangrijk vanwege zijn rol in de katholieke kerk maar hij was ook de grondlegger van de oecumenische gedachte. Zelfs nu, 54 jaar na zijn overlijden in 1966, zijn er nog veel mensen met warme herinneringen aan de populaire Bisschop uit Brabant. Wim van Kreij laat veel foto’s zien en diverse film- en videofragmenten. Zoals van de Brandpunt t.v.-uitzending en van het optreden van de Bisschop in het programma Mies en Scène, met Mies Bouwman.

Twee lezingen voor de prijs van één
De eerste lezing begint om 14.00uur. De tweede lezing volgt na de pauze. Toegangskaartjes (1 kaartje voor beide lezingen) zijn online te koop via de website: BibliotheekDommeldal.nl/activiteiten. Ze kosten €5,00. Voor Bibliotheekleden geldt een korting van €2,00.

SpraakMakers
Bibliotheek Dommeldal laat graag SpraakMakers uit de regio aan het woord. Om te vertellen over hun bijzondere passie of specifieke kennis op een bepaald gebied. Ben jij ook een SpraakMaker? Meld je aan in jouw Bibliotheek!