Literair Café Dommeldal ontvangt schrijfster Saskia de Coster

Bij de start van de Boekenweek (7 tm 15 maart) ontvangt Literair Café Dommeldal op zondag 8 maart schrijfster Saskia de Coster. Vanaf 14.00uur is zij te gast in de Kasteelhoeve in Geldrop om te vertellen over haar leven en werk.

Saskia de Coster
De Vlaamse auteur Saskia De Coster is geboren in 1976. Al jong was ze bezig met schrijven. En niet zonder succes want in 1989 ontving zij al een nationaal laureaat bij de Junior Journalist wedstrijd. In Leuven studeerde ze Germaanse Talen en in 1998, na haar afstuderen, ging ze verder met een master in de literatuurwetenschap. Vervolgens specialiseerde ze aan de universiteit van Vancouver, Canada.

In 2006 verscheen ‘Eeuwige Roem’ (2006),  en in  2013 ‘Wij en ik’  waarvan meer dan 50.000 exemplaren werden verkocht. Met haar werk kwam ze op long en short lists van de AKO literatuurprijs, de Gouden Uil en de Librisprijs. Ze won drie maal de Cutting Edge Award en éénmaal de Opzij Literatuurprijs. Haar werk is vertaald in tien talen.

Daarnaast werkt De Coster actief samen met beeldende kunstenaars. Ze maakt sound performances, werkt met theatermakers en verkent de grenzen van de literatuur. Ook schrijft ze pittige columns en wordt de Coster geroemd voor haar optredens, debatten en lezingen in binnen – en buitenland. Volgens Tom Lanoye is ze ‘al jaren de meest originele pen van Vlaanderen’. Haar werk is in tien talen vertaald.

Nachtouders
In 2014 is de geboorte van zoontje Amos Saul Winston de Coster, een belangrijke gebeurtenis, waarover ze schrijft in haar roman ‘Nachtouders’. De alom bejubelde roman  verscheen in 2019. De Coster schrijft over de onzekerheden en het hobbelige en wonderlijke pad van het ouderschap. Zij noemt dit ‘het project Ouderschap’.

Kaartjes voor 8 maart
Voor een bezoek  -op internationale vrouwendag- aan het Literair Café Dommelal, met deze veelzijdige gast, zijn de kaartjes te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop of online, via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.