Landschapswandeling vennen met IVN Geldrop

Wandelaars kunnen met IVN-gidsen op pad over de Strabrechtse Heide. De landschapswandeling op 25 februari start om 13.30 uur bij manege Meulendijks aan de Strabrechtseheideweg. Deelname is gratis, geen honden.

De foto is gemaakt door Wil van Tongerlo

De landschapswandeling van IVN Geldrop op 25 februari voert langs verscheidene vennen op de Strabrechtse Heide. Het thema van de wandeling is dan ook: water. Vele vennen hebben langdurig droog gestaan als gevolg van de klimaatverandering. Na een ongekend lange warme en droge periode hebben we gelukkig weer redelijk wat regen gehad om vennen van water te voorzien.

Onderweg vertellen de natuurgidsen vier keer interessante wetenswaardigheden. De aandacht tijdens de 3 uur durende landschapswandelingen gaat vooral uit naar landschappelijke kenmerken en waarden. Deelname staat voor ieder vrij (zonder honden). Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd.

De start is om 13.30 uur bij Manege Meulendijks, vanuit Geldrop bereikbaar via het viaduct aan de Bosrand (Coevering).  Terugkeer is om 16.30 uur. Alleen bij extreme weersomstandigheden gaat de wandeling niet door. Raadpleeg hiervoor de website van IVN Geldrop: http://www.ivn.nl/geldrop. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040-285 6622, en Tinus de Gouw, 06-12141901. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com.