Klushanden gezocht voor NLdoet in kasteelpark Geldrop

Schilderen in het koetshuis en klussen in de Zintuigentuin: IVN Geldrop en de Zintuigentuin zoeken klussers die respectievelijk vrijdag 13 en zaterdag 14 maart een dag(deel) willen meehelpen in het Geldropse kasteelpark, in het kader van de grote vrijwilligersactie NLdoet.

Zintuigentuin: vrijdag
De zintuigentuin wil vooral voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking de natuur laten beleven via hun zintuigen. Er zijn veel klussen gepland in de 2000 m2 grote tuin, waaronder timmeren, zagen, schuren, herstelwerkzaamheden, spitten, bemesten, snoeien, en sjouwen. Daarvoor zijn nogal wat mensen nodig. De organisatie hoopt daarom op enkele tientallen aanmeldingen.

Vrijdag 13 maart start men om 8.45 uur in de kasteelhoeve (ingang bij parkeerterrein aan Helze) met een koffiekwartiertje voor kennismaking en taakverdeling. De zintuigentuin zorgt voor een lunch. Aanmelden kan bij Harry Peters, bereikbaar via h.peters@planet.nl en gsm 06 4459 6144.

IVN: zaterdag
Natuurinformatiecentrum De Paardestal, tegenover Kasteel Geldrop, is de thuishaven van IVN Geldrop, de vereniging voor natuureducatie en duurzaamheidIn de grootste ruimte, het koetshuis, vinden vooral lezingen, natuurcursussen, scholenontvangsten en kinderactiviteiten plaats.

Verder is de ruimte gedurende acht maanden per jaar ’s zondags geopend vanwege de jaarexpositie. IVN zoekt voor 14 maart vrijwilligers die willen helpen bij het schilderen van de wanden en de bijbehorende werkzaamheden zoals het verplaatsen van meubels. Samenkomst om 8.45 uur in natuurinformatiecentrum De Paardestal, tegenover het kasteel. Tussen de middag serveert IVN soep en broodjes. De afsluiting is naar verwachting rond 15 uur.

Wie zich wil inzetten voor de schilderklus van IVN Geldrop kan zich aanmelden via ivngeldrop@gmail.com of bellen met voorzitter Harrie Broeksteeg, tel. 06 38909009.

NLdoet en meer informatie
NLdoet is een campagne van het Oranje Fonds, dat organisaties steunt die een betrokken samenleving bevorderen en afhankelijk zijn van vrijwilligers. Zie www.nldoet.nl/veelgestelde-vragen. Voor meer informatie over de organisaties zie www.kasteelgeldrop.nl/C11042-Zintuigentuin.html en www.ivn.nl/Geldrop.