Nieuwe serie cursussen van start rond het werken met de E-Overheid

Bibliotheek Dommeldal gaat in de vestigingen in Geldrop en Mierlo (weer) van start met een serie cursussen rond het werken met de E-overheid.

In de bibliotheek in Geldrop op donderdagochtend van 9.30-11.30 uur. Vanaf 5 februari. Daarna nog 3 keer, op 12-29-26 februari;

Regel zelf je overheidszaken via internet
Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen Zoals een afspraak maken bij de gemeente, werk zoeken bij het UWV of huur- en zorgtoeslag aanvragen. Dat is handig. Maar voor veel mensen is het ook moeilijk. In de cursus Werken met de
E-Overheid leer je werken met de websites van de overheid. Ook leer je een DigiD aan te vragen en gebruiken.

Voor wie
Voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met computers en internet.

Kleine groepjes
In kleine groepjes (max. 7 personen), met een geduldige docent, en op een beveiligde  computer van de Bibliotheek, leer je al snel zelf de zaken af te handelen met de digitale overheid. De deelnemers krijgen een syllabus met oefeningen, een kopje koffie/thee en, na afloop, een certificaat.

Gratis
Deelname is gratis. Aanmelden kan online via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten, of via het inschrijfformulier aan de balie in de Bibliotheek. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelden. Wanneer er veel aanmeldingen komen organiseert de Bibliotheek op een later tijdstip een nieuwe cursusronde.