schrijver Jaap Robben in Literair Café Dommeldal

Zondag 02-02-2020 om 2 uur ’s middags, is schrijver Jaap Robben te gast in het Literair Café Dommeldal. Maak kennis met de schrijver van de prachtige romans Birk en Zomervacht. In de Kasteelhoeve in Geldrop vertelt Robben over zijn boeken en zijn ander werkzaamheden.

Kaartjes voor 2 februari
Voor een ontmoeting met deze veelzijdige schrijver in het Literair Café Dommeldal, zijn de kaartjes te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop of via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.

Jaap Robben
Jaap Robben (Oosterhout, 1984) is schrijver/dichter en theatermaker Hij studeerde Milieu- en Maatschappij wetenschappen en ging naar de Koningstheater Akademie in Den Bosch. Van 2008 tot 2010 was Jaap de Stadsdichter van Nijmegen. Inmiddels woont hij in een oude boerderij in een klein dorpje aan de Rijn in Duitsland, niet ver van Nijmegen. Of zoals sommige mensen zeggen: ‘niet in the middle of nowhere, maar daar nog achter.’

In 2004 publiceerde hij vijf poëziebundels. Daarna volgde in 2010 het veelbesproken boek ‘De Zuurtjes’. Een kruising tussen een prentenboek en een jeugdroman. Het werd vertaald in het Duits en Zuid-Afrikaans. Er ontstond enige heibel toen de stichting Bijbel en Onderwijs het een satanisch boek noemde.  

In 2012 verscheen het prentenboek ‘Josephina’. Daarna debuteerde Robben in 2014 als romanschrijver met ‘Birk’. Het boek werd lovend ontvangen en won diverse prijzen waaronder de Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015. Inmiddels wordt gewerkt aan een verfilming van Birk.
In 2016 schreef Robben weer drie prentenboeken, met ‘Suzie Ruzie’ in de hoofdrol. Over stinkvingers, schaartjes die honger hebben om te knippen en dikke badmeesters. Het jaar daarop bracht hij nog een prentenboek uit: ‘Plasman’. En in datzelfde jaar verscheen zijn tweede roman ‘Zomervacht’, door het boekenpanel van DWDD gekozen tot het Boek van de Maand! en genomineerd voor onder andere de Libris Literatuurprijs 2019. Robben, die ook theaterteksten schrijft, gebruikt in zijn romans heldere beeldende zinnen, met prachtige dialogen, die getuigen van een grote opmerkingsgave en een groot schrijftalent. Ook het landschap en de natuur spelen een belangrijke rol.

Theatertournee
Dit jaar gaan Ronald Giphart en Jaap Robben samen op theatertournee met hun voorstelling ‘Ja’. De schrijvers gaan doen waar ze het meest plezier in hebben: het publiek meenemen op een zowel ontroerende als hilarische ontdekkingsreis door de kronkels van hun geest.