Landschapswandeling Meelakkers met IVN Geldrop

Een wandeling over de Meelakkers met natuurgidsen van IVN Geldrop vindt plaats op 28 januari. De start is om 13.30 uur bij manege de Meyldijk, Kreyl 40, terugkomst om 16.30 uur. Deelname is gratis (geen honden).

De foto is genomen door Frans van den Boom

De maandelijkse IVN-wandeling voert op 28 januari over de Meeakkers, onderdeel van de Groote Heide, gelegen ten zuiden van de A67. Het gebied kent een afwisseling van dennen- en loofbos, lanen en open stukken. Tot de fauna behoren wilde zwijnen. Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. Halverwege is een pauze in de natuur. Het vertrek is om 13.30 uur bij manege de Meyldijk, Kreyl 40 (bereikbaar via de Zwembadweg). In verband met parkeren en duurzaamheid beveelt IVN aan per fiets te komen.

Waterdicht schoeisel is wenselijk want delen van het gebied kunnen nat zijn. Alleen bij erg slecht weer wordt de activiteit afgelast. Raadpleeg hiervoor de website van IVN Geldrop: http://www.ivn.nl/geldrop. Voor verdere inlichtingen: Tinus de Gouw, 06-1214 1901, of Mariet Vissers, 040 2856622. Deelname aan de wandeling is gratis. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com. IVN Geldrop is ook facebook.