Nationale voorleesdagen 2020

Ieder jaar vieren we in januari de Nationale voorleesdagen. Met als doel: het stimuleren van voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ieder jaar wordt naast het Prentenboek van het Jaar ook de Prentenboeken TopTien verkozen.

Moppereend
Dit jaar is MOPPEREEND het Prentenboek van het jaar.

Eend is mopperig, want niemand wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Bibliotheek Dommeldal organiseert in de zes vestigingen voor ouders en groot- of gast ouders, met hun peuters/kleuters, van alles met muziek en voorlezen.  En natuurlijk is er extra aandacht voor de honderden prentenboeken die voor peuters en kleuters gratis te leen zijn.

Voorleesontbijt in Kinderopvang de Grabbelton
Op woensdag 22 januari is er een voorleesontbijt voor de kindjes van Kinderopvang de Grabbelton.

Voorlezen in de Bibliotheek
Op zaterdag 25 januari lezen we voor aan alle jonge bezoekertjes, vanaf 11.30uur tot 12.00uur, in de Bibliotheek in Geldrop. Natuurlijk lezen we dan voor uit Moppereend.

Muziek op schoot
Op woensdag 29 januari is er van 11.00-12.00uur ook een Muzikale workshop, met deze keer het thema: dieren en emoties, dus hier komt Moppereend vast ook voorbij. Voor kinderen van 0-4 jaar. De toegang is gratis, maar (vanwege het beperkt aantal plaatsen) alléén na aanmelding via http://www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.

De Nationale voorleesdagen: een boekenfeest voor de kleintjes!