Landschapswandeling Verste Heide met IVN Geldrop

Een wandeling over de Verste Heide met natuurgidsen van IVN Geldrop vindt plaats op maandag 30 december. De start is om 12 uur vanaf Moorsel 1, Lierop. Carpoolers vertrekken om 11.30 uur bij Kasteel Geldrop. Deelname is gratis (geen honden). Rond 15 uur afsluiting met soep.

De foto is gemaakt door Frans van den Boom

De maandelijkse IVN-wandeling doorkruist op maandag 30 december de Verste Heide in Lierop, die in de bloedhete, kurkdroge zomer van 2010 door een grote brand zwaar werd getroffen. Wat aanvankelijk vooral een ramp leek, bleek later een nieuwe kans voor versnelde ontwikkeling van de natuur in een richting die Staatsbosbeheer voorstaat. Deelname aan de 3 uur durende wandeling (zonder honden) staat voor ieder vrij. Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. Halverwege de wandeling is er een pauze in de natuur. Wie zin heeft kan na afloop op eigen kosten met de gidsen (erwten)soep gaan eten en wat drinken.

Fietsen of carpoolen

De start is om 12 uur vanaf de parkeerplaats aan Moorsel 1 in Lierop. Het verzamelpunt voor carpoolers is de parkeerplaats bij de kasteelboerderij, aan de Helze in Geldrop, waar men om 11.30 uur vertrekt. Benzinekosten worden gedeeld. Wie fit is en duurzaam wil reizen kan  via de Coeveringse Heide en Strabrechtse Heide naar Lierop fietsen. Alleen bij erg slecht weer wordt de wandeling afgelast. Raadpleeg hiervoor de website van IVN Geldrop: http://www.ivn.nl/geldrop. Voor verdere inlichtingen: Tinus de Gouw, 06-1214 1901, of Mariet Vissers, 040 285 6622. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com.